Ce antibiotic se ia pentru infecție genitală? Cum să scapi în timp scurt de bacteriile patogene

de: BZI.ro
14:20, 15 nov. 2022

Multe femei sunt curioase să afle ce antibiotic se ia pentru infecție genitală. Antibioticele joacă un rol major în tratamentul infecțiilor cu transmitere sexuală și al bolilor genitale. Atunci când sunt detectate inflamații, erupții cutanate sau secreții, se prescrie un tratament cu spectru larg, iar agenții antivirali și antifungici sunt de mare ajutor.

Nu există un tratament de substituție pentru infecțiile zonei intime. Bacteriile oportuniste și patogene, cum ar fi treponema palidă, gonococul, gardnerella, chlamydia, ureaplasma și altele, prezintă sensibilitate doar la antibiotice. Antibioticele sunt eficiente doar împotriva bolilor cauzate de bacterii, gonoree, sifilis, chlamydia, trichomoniaza, limfogranulomatoza venerică sau chiar SIDA. Cu toate acestea, ele sunt neputincioase împotriva virușilor, ciupercilor sau paraziților.

Antibioticele sunt eficiente doar împotriva bolilor cauzate de bacterii

Ce antibiotic se ia pentru infecție genitală? Ce pastile sunt eficiente pentru calmarea disconfortului

Dificultatea în selectarea unei terapii constă în procesul anevoios de a identifica agentul cauzal. Atunci când se formulează o terapie de tratament pentru bolile venerice, se obișnuiește să se pună accentul pe proprietățile farmacologice ale antibioticelor.

Doar câteva medicamente pot fi numite universale pentru tratarea infecțiilor genitale. Printre acestea se numără macrolidele Eritromicina și Azitromicina. Celelalte afectează doar un anumit agent patogen sau sunt administrate în combinație cu alte medicamente.

Doar câteva medicamente pot fi numite universale pentru tratarea infecțiilor genitale

Penicilinele naturale, cum ar fi benzilpenicilina, au un efect de scurtă durată și se descompun în mediul acid al stomacului și, prin urmare, sunt disponibile doar sub formă de injecții. Pentru a reduce frecvența administrării, se folosesc antibioticele sintetice Ticarcilină și Carfecilină, care au o activitate biologică mai mare. Acestea contribuie rapid la ameliorarea disconfortului provocat de infecțiile genitale.

Antibioticele Macrolide, practic, nu au efecte secundare, astfel încât acestea sunt un substitut ușor pentru peniciline și alte antibiotice. Medicamentul este prescris atunci când antibioticele enumerate anterior nu pot fi utilizate. Aceste pastile sunt potrivit pentru tratamentul gonoreei, sifilisului, inclusiv cele combinate cu chlamydia. Eritromicina și azitromicina sunt indicate în cazul în care terapia cu antibiotice a eșuat după mai multe cure.

Tetraciclinele și fluorochinolone. Cum sunt tolerate de către organism aceste medicamente?

Tetraciclina, Doxiciclina sunt extrem de toxice, dar ocazional sunt folosite ca parte a unui tratament pentru a distruge bacteriile Pallid Treponema și Chlamydia. Pentru a ameliora simptomele se poate administra și ulei de canabis. Acestea sunt dificil de tolerat, cauzează alergie, presiune intracraniană ridicată, tulburări gastrointestinale, deci este de dorit să le administrăm intravenos.

Penicilinele naturale, cum ar fi benzilpenicilina, au un efect de scurtă durată și se descompun în mediul acid al stomacului

Norfloxacina și Ofloxacina sunt mai bine tolerate decât tetraciclinele și, prin urmare, ar trebui să fie utilizate pentru tratamentul pe termen lung. Eficient împotriva infecției gonococice și a chlamydiilor urogenitale. Disponibil sub formă de pastile și injecții.

Spectinomicina, Neomicina au un efect bactericid indiferent de faza de reproducere bacteriană, astfel încât acestea sunt adecvate pentru utilizare atât în absența simptomelor bolii, cât și în formele severe, când imunitatea este scăzută. Pentru gonoree, se administrează o doză pentru bărbați și două doze pentru femei.

Bolile în zona intimă se numără printre cele mai importante afecțiuni sociale. Acest lucru se datorează nu numai apariției lor pe scară largă, ci și consecințelor grave pentru pacient și pentru societate în ansamblu.

Atunci când te întrebi ce antibiotic se ia pentru infecție genitală este bine să știi că în cazul unui diagnostic tardiv și al unui tratament ineficient, boala duce la tulburări de sănătate reproductive la femei și bărbați. De asemenea, lipsa unui tratament cu antibiotici poate duce la dezvoltarea unor boli congenitale grave la copii, precum și la deteriorarea organelor și sistemelor interne ale pacientului, cu handicap ulterior. Prin urmare, tratamentul acestui grup de boli infecțioase trebuie să îndeplinească cerințe speciale, principalele fiind eficacitatea terapeutică ridicată, costul redus și ușurința de utilizare pentru pacient.

Antibioticele Macrolide, practic, nu au efecte secundare, astfel încât acestea sunt un substitut ușor pentru peniciline și alte antibiotice