CDC SUA avertizează că tulpina Delta s-ar putea răspândi la fel de ușor ca varicela și poate provoca infectarea mai severă! Persoanele vaccinate ar putea răspândi foarte ușor virusul

de: George Cristian
14:40, 30 iul. 2021

Varianta de coronavirus Delta care crește în Statele Unite pare să provoace boli mai severe și să se răspândească la fel de ușor ca varicelă, potrivit unui document intern al Centrelor SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor.

Documentul prezintă date nepublicate care arată că persoanele complet vaccinate ar putea răspândi varianta Delta la aceeași rată ca și persoanele nevaccinate.

Document intern îngrijorător al CDC! Delta s-ar răspândi la fel de uşor ca varicelă

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de The Washington Post .

„Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că nu ne plângem. Acest lucru este serios”, a declarat ea pentru CNN. „Este unul dintre cei mai transmisibili viruși pe care îi cunoaștem. Rujeola, varicelă, asta – sunt toți acolo.”

CDC a programat să publice vineri date care vor sprijini controversata decizie a lui Walensky de a schimba recomandările pentru persoanele complet vaccinate. Ea a spus marți că CDC recomandă ca și persoanele complet vaccinate să poarte măști în interior, în locurile în care transmiterea virusului este susținută sau ridicată.

De altfel, toată lumea din școli – studenți, personal și vizitatori – ar trebui să poarte măști tot timpul.

„Măsurile de care avem nevoie pentru a controla acest lucru – sunt extreme. Măsurile de care aveți nevoie sunt extreme”, a declarat Walensky pentru CNN.
Ea a spus că datele din raport nu au surprins-o. „Sinteza datelor dintr-un singur loc a fost îngrijorătoare”, a spus ea.

Prezentarea CDC spune că varianta Delta este la fel de transmisibilă ca varicelă, fiecare persoană infectată infectând, în medie, alte opt sau nouă persoane. Linia inițială a fost la fel de transmisibilă ca răceala obișnuită, fiecare persoană infectată transmite virusul în medie la alte două persoane.

Această infectivitate este cunoscută sub numele de R0

„Când vă gândiți la boli care au un R0 de opt sau nouă – nu sunt atât de multe”, a declarat Walensky pentru CNN.

Și dacă oamenii vaccinați se infectează oricum, au la fel de mult virus în corpul lor ca și persoanele nevaccinate. Asta înseamnă că este la fel de probabil să infecteze pe altcineva că și persoanele nevaccinate care se infectează.

„Concluzia a fost că, spre deosebire de celelalte variante, persoanele vaccinate, chiar dacă nu s-au îmbolnăvit, s-au infectat și au eliminat virusul la niveluri similare cu cele nevaccinate care s-au infectat”, spune dr. Walter Orenstein, care conduce Emory Vaccine Center și care a vizualizat documentele, a declarat pentru CNN.

Microbiologii au explicat în trecut că periculozitatea variantei Delta este dată de rapiditatea infectării

Varianta Delta a coronavirusului este cea mai rapidă și cea mai periculoasă tulpină descoperită până acum. Microbiologii din Marea Britanie susţin că răspândirea foarte rapidă reprezintă principala grijă la nivel mondial.

Principala îngrijorare legată de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, nu este că îmbolnăvește oamenii, ci că se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și internările în rândul celor nevaccinați.

„Cel mai mare risc pentru lume în acest moment este pur și simplu Delta”, a spus microbiologul Sharon Peacock, care conduce eforturile Marii Britanii de a secvenția genomul variantelor coronavirusului, numindu-l „cea mai potrivită și mai rapidă variantă de până acum”.