Prima pagină » Actualitate » Cazurile de variola maimuței au crescut! Autoritățile sunt în alertă
Cazurile de variola maimuței au crescut! Autoritățile sunt în alertă

Cazurile de variola maimuței au crescut! Autoritățile sunt în alertă

21 mai 2022, 18:00,
în Actualitate

Vineri, 20 mai, autoritățile regionale din Madrid au raportat o creștere a cazurilor de variola maimuței. Mai precis, au fost înregistrate 14 noi infectări, așa că numărul total a ajuns la 21.

Potrivit noilor informații despre această infecție, există alte 20 de cazuri suspecte, respectiv 19 în regiunea centrală a Madridului și unul în Insulele Canare, spun autoritățile sanitare.

Toate cazurile au simptome ușoare

Infecția numită variola maimuței a generat alertă în toată Europa, iar până acum, în Marea Britanie și Portugalia au fost raportate mai multe astfel de cazuri, în special în Spania, acolo unde au fost înregistrate 21 de infectări.

Această infecție virală este, de obicei, ușoară, iar simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate, după cum a afirmat și medicul Virgil Musta.

„  Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare. Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă.

La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste. Evoluția este cam de 2- 3 săptămâni și nu are tratament specific.Tratamentul este de vitamine, antiinflamatoare simptomatice(…) ca prevenție, vaccinul împotriva Variolei previne parțial și pentru această boală.S-a constatat că persoanele, chiar dacă fac boala, dacă sunt vaccinate de variolă au forme ușoare de boală”, a precizat medicul Virgil Musta.

De asemenea, Spania evaluează diferite opțiuni terapeutice, cum ar fi antivirale și vaccinuri, însă până în prezent toate cazurile au avut simptome ușoare, așa că nu a fost necesar un tratament specific, mai spune ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias.

De precizat este că, și Italia a confirmat alte două infecții cu variola maimuței, astefel că țara a raportat în total trei cazuri. În același timp, Germania și Australia au depistat primele două cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`