Prima pagină » Coronavirus » Cazurile de COVID-19 din Europa s-au dublat în cinci săptămâni
Cazurile de COVID-19 din Europa s-au dublat în cinci săptămâni

Cazurile de COVID-19 din Europa s-au dublat în cinci săptămâni

02 nov. 2020, 10:20,
în Coronavirus

Cazurile de COVID-19 din Europa s-au dublat în cinci săptămâni, duminică depășind pragul de 10 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.  În urmă cu o lună de zile atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor.

În SUA  sunt peste 9 milioane de cazuri, iar epidemia se extinde rapid.

Cazurile de COVID-19 din Europa au atins un prag îngrijorător

În Europa a durat aproape nouă luni pentru a se ajunge la primele 5 milioane de cazuri de Covid-19, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună.

Din numărul global de cazuri de 46,3 milioane de infecţii, Europa reprezintă un procent de 22% al cazurilor de infecții. Cu peste 269.000 de decese, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi provocate de Covid-19, de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute.

Odată cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, țări precum Franţa, Germania şi Marea Britanie au anunţat carantine la nivel naţional cel puţin timp de o lună, cu măsuri care sunt aproape la fel de stricte ca cele impuse în martie şi aprilie.  În Portugalia s-a impus un blocaj parţial, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

Cazurile de COVID-19 din Europa s-au dublat. Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est

La fiecare 10.000 de persoane din Europa, au fost raportate peste 127 de cazuri de coronavirus şi aproximativ patru persoane au murit, se arată într-o analiză publicată de Reuters. Statele Unite au înregistrat 278 de cazuri şi şapte decese la 10.000 de locuitori.

În Europa de Est aproape o treime din totalul cazurilor raportate de Covid-19, cel mai mare număr de cazuri. Sudul Europei conduce la numărul de morţi, cu aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa.

Vicepremierul Rusiei, Tatiana Golikova, a declarat miercuri că paturile de spital sunt ocupate în proporţie de 90%, 16 regiuni ale ţării.

Cehia ar putea prelungi starea de urgență până la Crăciun

Vineri, Camera Deputaților a aprobat prelungirea stării actuale de urgenţă până cel puţin pe 20 noiembrie. Ea include o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precum şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi a majorităţii afacerilor.

Trecută de primul val, Cehia se luptă cu o creştere rapidă a ratei de infecţie, din septembrie. Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă. „Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi”, a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek.

Ministrul de interne ceh, Jan Hamacek, spune că Cehia ar putea prelungi starea de urgență până la Crăciun.

Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă. „Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi”, a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek.

Premierul Cehiei , Andrej Babis, le-a cerut public scuze cetățenilor într-o conferință de presă. Acesta a recunoscut că el și guvernul său au făcut greșeli, însă a cerut din nou oamenilor să respecte regulile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`