Prima pagină » Actualitate » Cazul morților de la Spitalul Pantelimon: Șefa ATI și-a dat demisia din motive personale: „Presiunea vine de la…”
Cazul morților de la Spitalul Pantelimon: Șefa ATI și-a dat demisia din motive personale: „Presiunea vine de la...

Cazul morților de la Spitalul Pantelimon: Șefa ATI și-a dat demisia din motive personale: „Presiunea vine de la…”

19 aug. 2024, 16:40, 3 ,
în Actualitate

Șefa Secției ATI de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde se desfășoară anchete legate de decese suspecte, iar doi medici au fost arestați, și-a dat demisia din motive personale. Florina Pompilian, care deținea funcția de șefă a Secției ATI la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, și-a depus demisia luni, iar managerul interimar, Constantin Răzvan Jitianu, a acceptat-o, conform informațiilor furnizate de reprezentanții spitalului și transmise de News.ro.

Deși a renunțat la funcția de conducere, Florina Pompilian va continua să lucreze ca medic ATI, demisia fiind motivată de rațiuni personale.

Pe 8 august, Florina Pompilian anunțase că medicii anesteziști își vor continua activitatea, deși inițial amenințaseră cu demisii din gărzi și chiar din spital, dorind să lucreze în locuri unde nu se simt „călcați în picioare”. Ea a acuzat presa că pune presiune pe medici, împiedicându-i să își facă meseria în mod corespunzător.

„Este o situaţie de criză, nu putem să renunţăm aşa, dintr-o dată şi suntem dispuşi să ne continuăm cu efort activitatea, cu rugămintea să ne lăsaţi să ne facem treaba. Pentru toată mass media. Nu amestecăm procesul penal. Cine e vinovat să plătească, dacă se va demonstra. Dar suntem oameni care ne desfăşurăm activitatea în mod corect. Noi asta facem, salvăm oameni, deocamdată facem gărzi, vedem cât de severă va fi presiunea, pentru că nu se poate lucra în astfel de condiţii. Nu şantajăm pe nimeni”, a declarat Florina Pompilian după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Șefa ATI: „Suntem denumiţi gunoaie umane”

Ea a subliniat că presa este responsabilă pentru presiunea asupra medicilor, acuzând că întreaga comunitate medicală este denigrată.

„Presiunea vine de la dumneavoastră. Suntem denigraţi, suntem denigraţi ca şi specialitate medicală şi ca şi colectiv, suntem denumiţi gunoaie umane”, a afirmat ea în fața jurnaliștilor.

Întrebată despre situația pacienților ale căror operații au fost amânate, Pompilian a spus că medicii își continuă gărzile, iar activitatea medicală nu va fi întreruptă, în condițiile în care demisiile nu au fost acceptate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că a reușit să convingă medicii de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” să își continue activitatea.

„Nu e vorba de niciun şantaj din partea corpului medical, e vorba însă de o presiune foarte mare care se exercită asupra lor, inclusiv în mass media. Sunt oameni care fac gărzi, care salvează, în fiecare an, fiecare dintre ei, sute de vieţi şi nu pot să lucreze într-o situaţie de presiune şi, mai ales de denigrare, atât profesională, cât şi umană. I-am înţeles, am discutat cu ei, discuţiile au durat aproape două ore. I-am convins să îşi continue activitatea în perioada următoare, însă trebuie să le recunoaştem statutul profesional, eforturile pe care le fac, să-i respectăm, pentru că lucrul acesta face posibil un act medical de bună calitate. Ei sunt oameni obişnuiţi, sunt modeşti, sunt emoţionali, trebuie să poată să lucreze. Eu asta i-am asigurat, că din punctul, nostru de vedere vor avea tot sprijinul”, a declarat Alexandru Rafila la finalul întâlnirii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`