Prima pagină » Titlurile zilei » Caz șocant în Iași! Un individ terorizează fetițele în centrul orașului!

Caz șocant în Iași! Un individ terorizează fetițele în centrul orașului!

01 nov. 2022, 02:00, 12 ,
în Titlurile zilei

O ieșeancă este îngrijorată pentru toți copiii care merg pe stradă în orice moment al zilei. Fetița ei de aproximativ 13 ani a fost atacată de către un individ în zona Palas. Aceasta se îndrepta spre casă cu încă 2 colege, când un bărbat îmbrăcat în negru s-a oprit în dreptul lor și a încercat să o strângă de gât. Fetița a țipat, iar individul s-a oprit

Liliana Popa este mama fetiței de aproximativ 13 ani care a fost atacată zilele trecute, în jurul orei 16:00, într-o zonă aglomerată, de către un bărbat îmbrăcat în negru, având căciula trasă pe ochi. Acesta a fost remarcat și de alți ieșeni. Mulți dintre ei susțin că este cunoscut în oraș de câțiva ani buni și că au mai fost cazuri similare, dar până acum nu s-a putut rezolva acest lucru.

„Din spusele copiilor, era vorba de un om nu tocmai tânăr. A trecut pe lângă fete, când a ajuns în dreptul lor i-a pus mana în gat copilului meu. În jur erau mulți oameni, nimeni nu a intervenit”, povestește mama fetiței, Liliana Popa.

Un individ terorizează fetițele din Iași: „Își alege victimele!”

o poza cu mama fetitei atacate

Liliana Popa susțină că acest individ a fost reținut pentru 24 de ore, dar ulterior a fost eliberat, deoarece nu există temei legal pentru a-l reține pentru o perioadă mai mare de timp. Ceilalți oameni care au avut situații neplăcute cu acest bărbat nu au depus plângere la organele legii

Liliana Popa, mama fetiței de 13 ani care a fost atacată de către un individ în zona Palas, mărturisește că fiica ei mai era cu încă două colege și mergea spre casă când a avut loc incidentul. Dintr-o dată, un bărbat mai în vârstă s-a oprit în dreptul copilului și i-a pus mâna în gât. Aceasta s-a speriat, a țipat, iar bărbatul s-a oprit și apoi a plecat.

„Pe 27 octombrie, în jurul orei 16:00, între fântâna arteziană de după Hotel Moldova și scările care coboară la Palas, fetița mea a fost acostată de un bărbat îmbrăcat în negru, cu gluga trasă pe ochi. I s-a pus mâna în gat. Copilul a țipat și respectivul s-a oprit. Fetița nu era singură, mai era cu încă 2 colege și sora ei”, menționează Liliana Popa, mama fetiței atacate.

Aceasta a încercat să facă toți pașii necesari pentru a reuși să avertizeze cât mai multă lume, deoarece consideră că la acest moment fetițele sunt în pericol. Însă surpriza a fost de proporții când a văzut că mulți ieșeni îl cunosc de câțiva ani buni. Mulți dintre oamenii care l-au mai văzut prin Iași susțin că este bolnav de schizofrenie, dar acest lucru nu poate fi o scuză pentru copiii care merg singuri pe stradă în amiaza mare.

„Totuși, bolnav, bolnav, dar își alege victimele. Pe cele tinere și în imposibilitate de a se apăra. Oare așa bolnav psihic e? De ce nu îndrăznește să atace un bărbat, de exemplu?”, relatează Ofelia Rotariu.

Cazul petrecut zilele acestea nu este singular. În comentariile de la postarea de pe o pagină de socializare a Lilianei Popa, referitoare la cazul în care bărbatul i-a agresat fiica, mai mulți ieșeni au declarat faptul că au fost martori sau chiar implicați în mod direct la comportamentul agresiv al bărbatului.

Mama tinerei agresate: „Trăim într-o societate bolnavă, unii suferă de afecțiuni psihice, iar alții de nepăsare!”

terorizeaza fetite (3)

Mai mulți oameni susțin că îl cunosc de ceva vreme pe acest individ, dar pana acum nu s-a putut solutiona aceasta problema

Liliana Popa susține că nu poate înțelege cum nimeni nu a intervenit pentru a o salva pe fiica sa din mâinile agresorului.

„Nu e un caz singular. Săptămâna trecută a acționat identic în stația de tramvai de la Moldova, tot asupra unei fetițe. Nu a intervenit nimeni. Trăim într-o societate bolnavă, unii suferă de afecțiuni psihice, iar alții de nepăsare. La cealaltă fetiță erau oameni în jur, chiar și bărbați. Nimeni nu a intervenit, cu toate că au văzut. Dar lumea uită un lucru foarte important: mâine, exact copilul lor poate fi în aceeași situație, iar cei din jur pot fi la fel de nepăsători”, se plânge Liliana Popa.

Potrivit mai multor ieșeni, bărbatul are un obicei în a agresa femei și fetițe. Ștefan Daniel susține că în urmă cu 3 ani a mai fost un incident similar în aceeași zonă, unde el a intervenit.

„A mai fost un incident cu el la Palas, acum 3 ani. A pălmuit o fată de 14 ani în lift. L-am dat pe mâna bodyguarzilor de acolo și ei au chemat poliția”, spune Ștefan Daniel.

Deși zona de lângă Palas pare a fi familiară pentru bărbatul care agresează fete, aceasta nu este singura în care bărbatul își caută victimele. Mulți spun că bărbatul a fost văzut chiar și în Tătărași.

„Sigur l-am văzut și în Tătărași. Dar mi s-a părut inofensiv. Poate e schizofren, cine știe? Că vorbea singur și își imagina lucruri”, menționează Ioana Minescu.

„În Tătărași l-am văzut și eu, la fel, vorbea singur și se certa cu cineva imaginar, schizofrenii nu au ce căuta pe stradă”, spune Andreea Andrei Ciprian.

Alexandra Curcă: „La psihiatrie sunt ținuți maxim 6 luni”

o poza cu niste comentarii rautacioase pe facebook

Mai mulți oameni spun că acest individ reprezintă un pericol pentru toate părțile feminine din județul Iași

Sunt mulți oameni care s-au pus în locul fetiței agresate și consideră că acest bărbat reprezintă un pericol pentru toți copiii, motiv pentru care unul dintre ei îndeamnă să se posteze pozele, astfel încât chipul său să ajungă în ochii fiecărui copil pentru a putea preveni un alt incident.

„De identificat tipul și postat pe grupuri, să se ferească lumea. Sunt sigur că nu e la prima faptă și o să mai încerce până o să-l prindă poliția”, adaugă Mihai Ioan.

De asemenea, ieșenii susțin că acest individ are o problemă psihică, dar nu s-a putut face nimic în acest sens. Alexandra Curcă afirmă faptul că, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, bolnavii sunt ținuți maximum 6 luni, dacă nu au aparținători legali care pot semna pentru ei. Însă li se prescrie o medicamentație ce, dacă nu este respectată, duce spre punctul în care boala nu poate fi ținută sub control.

„Dacă ați cunoaște politica spitalului ați înțelege că, atunci când cineva cu probleme psihice are aparținător care poate semna, pacientul rămâne internat. Dacă nu are aparținător, acesta este externat după maxim 6 luni de spitalizare, i se oferă medicație, dacă este asigurat sau coasigurat, în funcție de boala de care suferă. Iar după externare, dacă pacientul nu ține medicația, este egal cu zero. Acum 10 ani, o familie a semnat externarea băiatului, acesta având schizofrenie. În scurt timp s-a întâmplat și tragedia. Pacientul și-a ucis sora și nepoata, fiindcă boala l-a făcut gelos și nu a vrut să își mai ia medicația. Așa că, în cazul acestui domn, dacă nu are aparținători, statul nu poate avea grijă de el, fiindcă sunt destui care ajung în aceeași situație”, povestește într-un comentariu Alexandra Curcă.

Liliana Popa: „A fost ridicat de poliție, dar se pare că este din nou printre noi”

o poza cu IPJ Iași

Liliana Popa este mama fetiței atacate și a depus plângere la Poliție

Liliana Popa precizează că imediat după cele întâmplate a apelat la organele legii și a făcut o plângere în acest sens. Însă bărbatul a fost găsit și reținut pentru aproximativ 24 de ore și ulterior eliberat. Cu toate că mai mulți oameni spun că îl cunosc de ceva vreme, aceștia nu au apelat și la poliție pentru a le putea oferi un sprijin.

„A fost reținut 24 de ore, poliția nu are bază legală pentru mai mult. De sâmbătă e din nou liber”, mărturisește Liliana Popa.

Polițiștii ieșeni susțin că, pe data de 27 octombrie, agenții Secției nr. 3 au fost sesizați cu privire la acest fapt, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat și sancționat, iar verificările organelor legii continuă.

„La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17:00, fiica sa a fost agresată fizic de către o persoană pe care nu o cunoaște, în timp ce se afla în apropierea unui centru comercial din municipiul Iași. Tatăl fetei, în calitate de reprezentant legal al acesteia, a declarat că își rezervă dreptul de a depune plângere penală pentru lovire sau alte violențe. Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași și sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991, iar verificările continuă”, spun reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii
  • Probabil asteapta sa omoare pe cineva ca sa se miste si cei care ar trebui sa faca ceva, asa cum s-a intamplat in multe alte cazuri. O societate bolnava pur si simplu care da atentie la toate aiurelile iar la lucruri serioase deloc. Acest individ trebuie luat de pe strada si internat. Si postati fotografia lui in prim plan ca sa-l vedem mai bine.

  • Eu nu înțeleg chestia asta cu ” e bolnav psihic și nu avem ce face”!!
    Deci dacă e bolnav, poate să omoare liniștit pe oricine. Eu zic că avem ce face : împușcați! Scurt!! De ce să așteptăm să moară un copil nevinovat????

  • Dacă e bolnav de ce nu e băgat în spital

  • Cu atât mai mult daca este bolnav psihic ar trebui reținut și internat. Probabil că și asta caută să facă, vine iarna și nu are unde sa stea. Cred că dacă vroia sa facă o faptă mai urâtă o făcea, presupun că e doar de intimidare !!!

  • Cunosc individul si trebuie sa se sesize cât mai multă lume si sa apeleze la organele legii. Eu am văzut un caz acum 3 ani cu misoginul asta. Si nu s a făcut nimic. Fiti buni oamenilor si luati măsuri sa putem face ceva si sa evitam pericole

  • Astuia i-am bagat un cui in barba, de se invartea ca titirezul. O zdreamta ordinara.

  • l-am vazut ieri pe-o banca la Tesatura peste strada de statie. putea a pisat de-ti venea sa vomiti pe loc

  • Cetățeanul .

    Dacă se ia de o rudă s-au de o cunoștință de-a mea și sunt pe acolo DRACUL îl ia .

  • Identification toți care nu au intervenit și 10 bice fiecare.

  • Multe persoane se plâng de el, dar câte dintre acestea au depus plângere? Cum, cine sa știe de el și mai ales, cum sa se acționeze dacă nu se depune plângere?

  • Duceti-l la Grajduri

    Alo, autoritatile!
    Ce asteptati, sa omoare asta pe cineva?
    A mai fost unul care era sa detoneze Universitatea Cuza si cu cei ce erau in ea, nu v-ati invatat minte?
    Sunt lasati asa din nou schizofrenicii periculosi sa umble liberi?

  • Cine sa mai intervina acum dupa ce i-a tampit covidul pe majoritatea?Vreti sa ia covid de la agresor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`