Câți bani scot ieșenii din buzunar pentru o zi la ștrand sau la Ciric? Au dat uitării piscinele private

de: Gabriela Rusu
02:00, 24 iul. 2024

Câți bani scot ieșenii din buzunar pentru o zi la ștrand sau la Ciric? Iată de ce au dat uitării piscinele private. După câteva zile cu ploi și vreme rece, temperaturile de vară au revenit la Iași, la fel și cheful ieșenilor de a sta la plajă. Cele mai căutate locații din oraș sunt ștrandul și piscinele de la Ciric, iar asta se datorează atât prețului redus, cât și liniștei și curățeniei pe care o găsesc aici.

Câți bani scot ieșenii din buzunar pentru o zi la ștrand

O zi de distracție la piscinele private din Iași poate fi costisitoare. Prețurile pot porni de la 70-80 de lei și pot ajunge la peste 300 de lei, în funcție de consumație și activitățile din interiorul locației. Pentru a economisi bani, dar și pentru a merge de mai multe ori pe săptămână la plajă, ieșenii preferă să aleagă ștrandul ca locație de relaxare.

Intrarea pentru adulți este de 13 lei pe zi, iar copiii până în 7 ani și pensionarii au o taxă de 3 lei pe zi. În plus, un șezlong de închiriat costă doar 6 lei. Numai în ultimele două săptămâni, peste 3.000 de ieșeni au ales să meargă să se răcorească la ștrand.

„A fost chiar aglomerat în ultimele două săptămâni. În principal, vin tineri, până în 25-30 de ani. Vin mai mult în weekend, atunci când sunt liberi. În timpul săptămânii, vin cam câteva sute de persoane, 700-800, depinde și de vreme, temperaturi. Spre exemplu, într-o zi de duminică, au fost 3.300 de persoane”, a declarat Daniel Holban, administrator ștrand Iași.

Ieșenii se declară mulțumiți de condițiile de la ștrand, dar și de prețurile mai mici pe care le găsesc aici, față de piscinele private.

„Cheltuim cam 35 de lei pentru o ieșire la ștrand. Eu cu soțul și copilul. Plătim intrarea de 29 de lei și mai luăm un șezlong, care ne costă 6 lei. Atât. Stăm două ore, de la 10 și până la 12, pentru că după soarele se încinge prea tare. Nu ne place să mergem la piscinele private pentru că aici copilul bea apă. Acolo, vrea băuturi de tot felul și e prea costisitor. Așa venim aici de două sau trei ori pe săptămână și gata. Am fost la piscinele private din Iași, în mai multe locuri, și anul trecut, și acum doi ani, dar anul ăsta nu am mai vrut pentru că nu se merită. Dăm peste 100 de lei doar pe intrare”, a declarat Claudia Grosu, ieșeancă.

Ștrandul, cel mai avantajos loc pentru a face plajă

Și pensionarii aleg să vină la ștrand cu nepoții. Ion este bunic și a mărturisit reporterilor BZI că vine cu plăcere la ștrand pentru că locația este aproape de casă, este curată și sigură pentru copii. În plus, acesta a subliniat și faptul că de ani de zile alege să își facă abonament la ștrand, fiind și mai practic, dar și mai ieftin.

„Cheltuim în jur de 20 de lei pe zi. Sunt eu și cei trei nepoți ai mei. E foarte bine, eu mi-am făcut și abonament cu 27 de lei pentru 10 intrări. Am venit deja de șapte ori și mai am trei intrări. După ce se termină abonamentul ăsta, mai iau unul și tot așa. Vin toată vară cu nepoții, se distrează de minune aici. Stăm cam trei ore, de dimineață, de la 8 și până la 11. Nu ne place să mergem la alte piscine pentru că sunt și mai costisitoare, și mai departe. Nu se merită”, a povestit Ion.

Și la Ciric, ieșenii sunt încântați să stea la plajă. În această perioadă, absolvenții de liceu aleg să vină aici să se relaxeze, pentru că, spun ei, în timpul săptămânii este mai liber și mai liniștit.

„Ne place la Ciric pentru că este retras, este ieftin și spunem noi că este destul de curat. Adică, față de 60 de lei la o piscină care poate nu arată la fel. Pentru noi e bine că e și mai liber și putem face mai multe chestii, fără restricții. Spre exemplu, la Apollo, nu avem voie să sărim, piscina e și mai mică decât aici, iar intrarea e și mai scumpă. Așa că aici pentru noi este perfect” a declarat Ioana.

Cele mai mari tarife de intrare la piscinele din Iași se regăsesc la Le Gaga, unde taxa de intrare ajunge în weekend la 80 de lei. Cele mai reduse taxe se regăsesc la Ciric și la ștrand, acolo unde ieșenii trebuie să scoată din buzunar până la 20 de lei.