Cât topsin se pune la 10 litri de apă? Cum acționează acesta împotriva dăunătorilor

de: Corina Birta
10:50, 15 dec. 2022

Tot mai mulți agricultori se întreabă cât topsin se pune la 10 litri de apă. Topsin este un fungicid cu acțiune sistemică de contact împotriva bolilor culturilor de câmp, culturilor pomicole, legumelor și strugurilor. Soluția este utilizată nu numai pentru a preveni și elimina bolile fungice de pe diferite plante cultivate, ci și datorită acțiunii sale insecticide și oocidale.

Preparatul acționează excelent împotriva unor insecte dăunătoare, cum ar fi dantelăriile, gândacii de frunze, afidele de pepene galben în toate stadiile de dezvoltare ale acestora. Ingredientul activ al fungicidului Topsin este teofanatul de metil. Teofanatul de metil pătrunde în plantă prin sistemul radicular al acesteia. Odată ce substanța ajunge la locul de infecție, împiedică miceliul să crească și germinarea sporilor. Teofanatul de metil are un efect terapeutic asupra țesuturilor bolnave ale plantei. În plus, teofanatul de metil are, de asemenea, un efect secundar insecticid care provoacă reacții toxice la unele insecte dăunătoare. Produsul este, de asemenea, toxic pentru nematozii din sol.

Se recomandă pulverizarea plantelor cultivate în timpul perioadei de vegetație a acestora

Cât topsin se pune la 10 litri de apă. Avantajele utilizării substanței

Mulți grădinari folosesc această substanță pentru a lupta în mod activ împotriva diferitelor tipuri de micoze. Încă din prima zi blochează creșterea și reproducerea agenților patogeni. De asemenea, preparatul are un efect terapeutic asupra ciupercii plantelor afectate.

Poate fi utilizat nu numai ca agent profilactic împotriva ciupercilor fitopatogene, ci și pentru a le eradica complet. Topsin nu este fitotoxic, astfel încât poate fi utilizat pe culturile deteriorate și foarte slăbite. Fungicidul poate fi utilizat în amestecuri în rezervor. După tratament, plantele au o îmbunătățire vizibilă a creșterii și a randamentului.

Pentru a evita rezistența la medicament, nu se recomandă utilizarea frecventă a substanței

Substanța de lucru trebuie să fie pregătită în ziua în care este planificată tratarea instalației. Pentru a face acest lucru, dizolvați doza necesară de preparat într-o cantitate mică de apă. După care amestecați totul bine și turnați-l în rezervorul pulverizatorului umplut cu apă până la un sfert din volum. Se amestecă din nou totul și se adaugă restul cantității necesare de apă. Soluția de lucru trebuie preparată la o doză de 10-15 g de pulbere fungicidă la 10 litri de apă.

Ce dezavantaje ale pesticidului au înregistrat agricultorii. Cum să pulverizezi corect culturile agricole

Chiar dacă utilizarea preparatului este economică, agricultorii au observat și unele dezavantaje. Substanța este ușor toxic pentru gândacii de miere. În plus fungicidul protejează plantele împotriva agenților patogeni și, în același timp, luptă împotriva insectelor dăunătoare.

Pentru a evita rezistența la medicament, nu se recomandă utilizarea frecventă a substanței. Fungicidul nu este eficient împotriva falsului odorizant. Acesta reprezintă un risc pentru sănătatea umană și pentru viața acvatică.

Chiar dacă utilizarea preparatului este economică, agricultorii au observat și unele dezavantaje

Se recomandă pulverizarea plantelor cultivate în timpul perioadei de vegetație a acestora. De regulă, trebuie să pulverizați fie înainte, fie după înflorirea culturii. În timpul sezonului, trebuie efectuate 1 sau 2 tratamente. Aplicarea frecventă a fungicidului Topsin poate provoca o obișnuință cu acesta, ceea ce duce la o aplicare ineficientă.

Din moment ce cunoști cât topsin se pune la 10 litri de apa trebuie să știi și când să folosești această substanța. Lucrările trebuie să se desfășoare pe timp senin și fără vânt. Intervalul dintre tratamente nu trebuie să fie mai mic de 1-2 săptămâni. Se dizolvă cantitatea necesară de Topsin într-o cantitate mică de apă, se amestecă bine. Cel mai important este să pulverizați amestecul pe vreme uscată, fără vânt.

Mulți grădinari folosesc această substanță pentru a lupta în mod activ împotriva diferitelor tipuri de micoze