Cât ține botoxul? Dr. Lucian Popa: „Are o perioadă de 3-4 luni de eficiență” – VIDEO
Dr. Lucian Popa, medic primar de chirurgie plastică reconstructivă, a explicat în emisiunea BZI LIVE cât ține botoxul. Ce este această substanță și de ce este preferată de femeile, dar și de bărbații din întreaga lume.
Botoxul sau toxina botulinică reprezintă o neurotoxină de natură proteică, a cărei acțiune se manifestă la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor musculare, transmise prin nervi de la creier. Această toxină este rezultatul Clostridium botulinum, o substanță incredibil de periculoasă în trecut. În vremurile noastre, botoxul este utilizat în diluții mari în medicină ca medicament relaxant muscular.
Toxina botulinică este, în prezent, cea mai toxică substanță cunoscută, pe locul al doilea aflându-se toxina tetanică, produsă de Clostridium tetani.
Cât ține botoxul? Dr. Lucian Popa: „Nu dispare complet efectul lui”
În ultimii ani, injectarea toxinei botulinice pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor sau a transpirației excesive a luat un mare avânt. Efectele estetice durează, de regulă, între 3 și 4 luni, dar nu se diminuează complet în timp. Potrivit medicului Lucian Popa, repetarea regulată a tratamentelor cu botox va avea niște efecte, care se vor vedea, de asemenea, sumate în timp.
„Botoxul are o perioadă de 3-4 luni de zile de eficiență, de acțiune, după care „dispare complet”. Nu dispare complet efectul lui. Repetarea în timp a tratamentelor cu botox va avea niște efecte, care se vor vedea, de asemenea, sumate în timp.”, a declarat dr. Lucian Popa, medic primar de chirurgie plastică reconstructivă, pentru BZI LIVE.
Dr. Lucian Popa: „Substanța este într-un standard, dar noi nu suntem standard”
Medicul Lucian Popa a explicat cât ține botoxul, dar a discutat și despre reacția organismului nostru la substanțele injectate. Se pare că, deși substanța se află într-un standard, noi nu suntem standard și, tocmai de aceea, vor exista efecte mai bune sau mai puțin bune, în funcție de reacția noastră în general sau în momentul în care are loc procedura.
Potrivit medicului, atunci când decidem să ne injectăm botox, contează momentul din perioada noastră de viață sau din perioada noastră lunară (în cazul persoanelor de sex feminin). Acest lucru are o importanță covârșitoare în ceea ce privește reacția organismului. Dacă este schimbată, poate să genereze manifestări exagerate sau lipsa acestora și, respectiv, insatisfacție.
„Discutăm despre reacția organismului, despre modul în care țesuturile noastre, mușchii noștri în cazul botoxului, reacționează la substanță. Deci substanța este într-un standard, dar noi nu suntem standard și atunci, în contextul acesta, vom avea efecte mai bune sau mai puțin bune, în funcție de reacția noastră în general, de momentul în care se întâmplă acest lucru. Deci poate conta inclusiv momentul din perioada noastră de viață, din perioada noastră lunară, pentru persoanele de sex feminin, de condiții de după o răceală sau dinainte de o răceală. Deci toate acest lucruri vor influența modul de reacție și de aceea nu este nimic standard.
În mod normal, cel puțin din punctul meu de vedere, o apreciere a momentului, eu am paciente pe care le refuz și spun: „Ok, sunteți răcită, aveți nasul înfundat”, din cauză că reacția organismului, fiind schimbată, poate să ducă la manifestări exagerate sau lipsa acestora, poate să ducă, în mod cert, prin această reacție neașteptată la o insatisfacție. Din punctul acesta de vedere, în mod categoric partea aceasta de estetică, de frumos, este legată de satisfacție, de ceea ce creăm, pentru că, practic, un estetician este un creator.”, a adăugat medicul Lucian Popa.