Cat timp trebuie hidratate cerealele, leguminoasele, nuciferele si semintele inainte de a le consuma

de: BZI.ro
01:09, 13 mai 2015

Cerealele, leguminoasele, nucile si semintele sunt surse pretioase de vitamine si nutrienti benefici organismului uman. Dar, pentru a fi asimilati, astfel de alimente trebuie inmuiate sau germinate. Cele mai importante motive pentru a face acest lucru sunt:

– se elimina antinutrientii ca: acidul phytic, tanini si cianuri; acestia impiedica asimilarea unor minerale esentiale precum fierul si magneziul sau a proteinelor
– ajuta la neutralizarea inhibitorilor enzimatici
– potenteaza anumiti nutrienti ca vitamina B, de exemplu
elimina toxinele din colon si stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice (lactobacilii)
– ajuta dezvoltarea enzimelor sanatoase vitale pentru o digestie corecta.

Nucile si semintele trebuie inmuiate in apa inainte de consum. Care este explicatia si cat trebuie hidratate

Iata cate ore trebuie inmuiate cerealele, leguminoasele, nucile si semintele inainte de a le consuma:

Cereale

– grau: 7
– orez salbatic: 9
– orz: 6
– crupe de ovaz: 6
– kamut: 7
– hrisca: 6
– mei: 5
– amaranth: 8
– quinoa: 4

Leguminoase

– fasole Adzuki: 12
– fasole neagra: 12
– fasole Mung: 12
– linte: 7
– naut: 8

Nucifere

– nuci: 4
– migdale: minim 12
– nuci braziliene: 3
– caju: 24
– alune: 12
– nuci de Macadamia: 2
– nuci pecan: 6
– fistic: 8

Seminte

– dovleac: 8
– floarea soarelui: 8
– susan: 8
– in: 1/2