Cât timp se ia Omega 3? Mod de administrare și beneficii
Ești curios să afli cât timp se ia Omega 3? Iată care este modul corect de administrare a acestui supliment și care sunt beneficiile lui.
Acizii grași Omega 3 sunt sintetizați de organism din alimentația zilnică. Omega 3 reprezintă grăsimi esențiale pe care corpul nu le poate produce, motiv pentru care trebuie să le preia din hrana de zi cu zi. Există câteva alimente bogate în acizi grași esențiali Omega 3, iar printre acestea se regăsesc: peștele, uleiurile vegetale, semințele, nucile și legumele cu frunze.
Astfel, din alimentația fiercărui om nu trebuie să lipsească somonul, heringul, sardinele, nucile, semințele de in și uleiul din semințe de in. Toate acestea conțin o cantitate mare de acizi grași Omega 3, esențiali pentru buna funcționare a organismului.
Cât timp se ia Omega 3? Mod de administrare
Suplimentele cu Omega 3 se iau pe o perioadă de minimum 2 – 3 luni, pentru ca efectul terapeutic să se poată instala așa cum trebuie. Cu toate acestea, înainte de a alege un supliment nutritiv pe bază de Omega 3, este necesară consultarea medicului sau a farmacistului.
În momentul în care în dietă nu există suficiente surse de Omega 3, se recomandă suplimentele alimentare. Acestea se găsesc în diferite concentrații, atât pentru adulți, cât și pentru copii. În farmacii, suplimentele cu Omega 3 pot fi întâlnite sub formă de capsule, care sunt indicate adulților și copiilor de peste 12 ani și care se iau cu o cantitate suficientă de apă. De asemenea, mai pot exista și tablete masticabile, care se recomandă copiilor și adulților care nu pot înghiți capsule cu ușurință. Mai există și soluție orală, care se administrează ușor și permit o absorbție mai rapidă.
Suplimentele pe bază de Omega 3 se găsesc combinate cu vitamine și minerale, cum sunt vitamina E (este folositoare în susținerea funcției vizuale și are rol antioxidant), magneziul și complexul de vitamine B, care contribuie la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.
Grație unei diete corecte și, în unele cazuri, a administrării de produse naturale, nu este greu să menții, în momentul de față, un nivel optim al acizilor grași Omega 3 în corp.
Care sunt benficiile suplimentelor cu Omega 3?
Acizii grași Omega 3 sunt extraordinar de importanți pentru organism, având beneficii puternice pentru corp şi creier. Aceștia protejează sistemul cardiovascular, sunt benefici pentru ochi, ameliorează depresia și anxietatea, sunt benefici pentru bolilele autoimune, luptă împotriva declinului mental legat de vârstă și sunt benefici pentru oase, articulații și chiar pentru ficat.
Cei care consumă alimente bogate în Omega 3 previn degenerescența maculară legată de vârstă, una dintre principalele boli oculare care provoacă orbire. Acest lucru este explicat de faptul că acidul docosahexaenoic (DHA) este o componentă structurală importantă a retinei ochiului. Dacă nivelul de DHA scade, pot apărea probleme de vedere.
Nu în ultimul rând, specialiştii au descoperit că suplimentele cu acizi graşi omega-3 pot reduce grăsimea şi inflamaţia ficatului la persoanele cu steatoza hepatică non-alcoolică.
Important de precizat este că Omega 3 este contraindicat persoanelor care suferă de tulburări de coagulare a sângelui sau se află sub tratament cu anticoagulante. Doze foarte mari de Omega 3 pot provoca hemoragii acestor persoane.