Cât de eficient este Detralex pentru varice? Iată părerile specialiștilor
Detralex este un medicament prescris adesea în cazul persoanelor care se confruntă cu varice. Iată părerile specialiștilor.
Varicele sau venele varicoase sunt frecvente și, de cele mai multe ori, nu constituie probleme medicale grave. Sunt întâlnite, în special, la femei, însă și bărbații pot suferi de această afecțiune. Varicele apar în momentul în care pereții venelor sunt slăbiți, în urma unor presiuni crescute sau din cauza defectării valvelor. Atunci, lumenul venei se mărește și sângele se poate aduna în interiorul acesteia. Factorii de risc pentru varicele si venele paianjen includ: ereditatea sau istoricul familial al persoanelor cu varice, vârsta înaintată, persoanele cu indice de masă mare și supraponderale, influențele hormonale în timpul sarcinii, terapia de substituție hormonală în timpul sarcinii, utilizarea pilulelor contraceptive, șederea prelungită cu picioarele încrucișate, purtarea hainelor prea strâmte, patologia trombovasculară, leziunea venelor și altele asemenea.
Din fericire, pentru eliminarea insuficienței venoase și, implicit, pentru tratarea varicelor, există un medicament eficient, produs de o companie farmaceutică franceză, și anume Detralex.
Detralex pentru varice: Iată părerile specialiștilor în privința eficienței acestui medicament
Detralex este indicat în tratamentul simptomelor legate de insuficienţa veno-limfatică (senzație de greutate la nivelul picioarelor, durere, sindromul picioarelor neliniștite) și în tratamentul simptomelor funcționale legate de criza hemoroidală.
Detralex este considerat cel mai eficient și sigur medicament pentru tratamentul varicelor din stadiul inițial. Durata unui astfel de tratament poate fi de la 4 la 12 săptămâni, însă unii medici recomandă administrarea acestuia pe tot parcursul anului. Detralex este bine tolerat de majoritatea pacienților, ajutând la restabilirea și tonifierea pereților vaselor de sânge.
Durata terapiei și doza necesară sunt stabilite de medicul curant. De regulă, în insuficienţa veno-limfatică, doza recomandată este de 2 comprimate filmate Detralex pe zi, în două prize, la prânz şi seara, în timpul mesei, iar în criza hemoroidală, sunt recomandate 6 comprimate filmate Detralex pe zi, timp de 4 zile, apoi 4 comprimate
filmate Detralex pe zi, timp de 3 zile.
Acțiunea Detralex se bazează pe o combinație de două substanțe: diosmina și hesperidina. Diosmina este o glicozidă flavonică a diosmetinei, fabricată din coji de citrice, și este folosită ca supliment dietetic fără prescripție, pentru a ajuta la tratarea hemoroizilor sau a bolilor venoase cronice, în principal ale picioarelor. Hesperidina este un glicozid de flavanonă găsit în citrice. Aceasta a fost izolată pentru prima dată în anul 1828, de chimistul francez Lebreton, din stratul interior alb al cojilor de citrice. Combinația dintre cele două substanțe îmbunătățește microcirculația și ajută la reducerea și normalizarea tensiunii arteriale.
Reacții adverse posibile
Așa cum se întâmplă în cazul tuturor medicamentelor, și în urma administrării Detralex pot apărea reacții adverse. De precizat este că acestea nu își fac apariția la toate persoanele.
Printre reacțiile adverse frecvente, se numără: diaree, digestie dificilă, greaţă, vărsături. Acestea apar la mai puţin de 1 din 10 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 100 utilizatori.
Reacţia adversă mai puţin frecventă, care apare la mai puţin de 1 din 100 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 1000 utilizatori, este colita.
Pe lista reacțiilor adverse rare, care afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori, se află: vertij, dureri de cap, stare de indispoziţie, erupţii pe piele, mâncărimi, urticarie.
Pot exista și reacții adverse cu frecvenţă necunoscută: dureri abdominale, edeme (umflături) izolate ale feţei, buzelor, pleoapelor. În mod excepţional, poate să apară edem Quincke (umflarea rapidă a unor ţesuturi precum faţa, buzele, gura, limba sau gâtul, care poate duce la dificultăţi în respiraţie).