Prima pagină » Culinar » Cât de des se curăţă congelatorul
Cât de des se curăţă congelatorul

Cât de des se curăţă congelatorul

25 mai 2020, 15:54,
în Culinar

Cu toţii ne facem griji pentru curăţarea şi întreţinerea frigiderului, dar tindem să uităm de fratele lui mai mic, congelatorul. Acesta este deseori neglijat, dar trebuie să îi acordăm şi lui destulă atenţie pentru a-i menţine funcţionarea la performante maxime.

Dar hai să nu te speriem din prima! Curăţarea congelatorului nu este chiar atât de dificilă pe cât ai putea crede! Congelatoarele moderne au o mulţime de piese reglabile şi detaşabile pentru o curăţare uşoară. Există oare şi veşti proaste? Niciun avans tehnologic nu te poate scăpa de nevoia de a-l curăţa. Iată mai jos o listă cu o serie de sfaturi pentru a face această activitate mai plăcută şi mai eficientă.

Ce ar trebui să faci săptămânal?

Ideal ar fi ca o dată pe săptămână să cureţi pur şi simplu rafturile şi colţurile congelatorului tău. Umple un bol cu apa caldă şi adăugă câteva picături de detergent pentru vase. înmoaie o cârpă sau un burete în soluţie şi şterge suprafeţele interioare ale congelatorului. Acordă o atenţie deosebită garniturii uşii în care poate fi prinse ca într-o capcană firimituri sau alte resturi alimentare. Această activitate nu ar trebui să îţi ocupe mult timp şi nici nu este nevoie să opreşti aparatul.

Menţinând un congelator curat şi ştergându-l în mod constant, vei avea o muncă mult mai uşoară atunci când va veni timpul să faci curăţenie generală.

Ce ar trebui să cureţi ocazional?

Măcar o dată pe lună, ar trebui să faci un inventar al produselor din congelator şi ar trebui să te asiguri că nu s-au stricat sau că nu sunt pe cale să expire. Deoarece congelatoarele presupune depozitarea pe termen lung, se întâmplă foarte des să uităm acolo produse care devin periculoase pentru sănătate. Odată ce eliberezi congelatorul de toată mâncarea nedorită, poţi şterge suprafeţele cu amestecul de apă caldă şi detergent.

Ai grijă mereu la ambalarea alimentelor congelate pentru a evita scurgerile sau stricarea mâncării. încearcă să utilizezi containerele pentru congelator pentru a stoca produsele similare şi, dacă ai timp, etichetează-le cu data de achiziţie pentru a ştii mereu cu exactitate cât timp au stat acolo.

Sfaturi pentru curăţarea în profunzime

Este bine să cureţi în profunzime congelatorul aproximativ o dată la 2 sau 3 luni. Iată pas cu pas ce ar trebui să faci ca să termini toată treaba fără bătaie de cap:

  • Opreşte congelatorul şi goleşte întregul conţinut.
  • Scoate toate sertarele şi rafturile detaşabile şi curăţă-le în chiuvetă. Ai grijă să foloseşti doar apa rece pentru că altfel se pot sparge instantaneu. Pune-le apoi deoparte să se usuce.
  • Foloseşte o soluţie de oţet şi apa pusă într-o sticlă de pulverizare în interiorul congelatorului. Pentru petele încăpăţânate, lasa soluţia de oţet să acţioneze câteva minute înainte de a şterge.
  • Usucă interiorul cu o cârpă curată şi pune înapoi sertarele şi rafturile curate.
  • Aranjează din nou alimentele şi reporneşte unitatea.

Curăţarea congelatorului nu este cu siguranţă activitatea preferată din weekend, dar făcută corect şi cu regularitate poate deveni un proces simplu şi rapid. Ai grijă la ambalarea produselor pe care le depozitezi în congelator şi cu siguranţă îţi vei păstra un aparat curat şi ordonat pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`