Cât costă un meniu simplu la pensiunea lui Nicolai Tand. Suma este rezonabilă pentru două feluri de mâncare și desert
Turiștii care vor să servească un meniu simplu la pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș, trebuie să știe că acesta are un preț rezonabil. Celebrul chef este as în bucătăria modernă dar nu a uitat nici de preparatele tradiționale românești. În plus, lui Nicolai Tand îi place să reinterpreteze anumite feluri de mâncare, atât de apreciate de români.
Fără îndoială, Nicolai Tand este unul dintre bucătarii de renume din România. Celebrul chef nu mai are nevoie de nicio prezentare, deoarece se află de ani buni în lumina reflectoarelor. Acesta are o pensiune în Maramureș unde îi așteaptă pe turiști cu preparate sofisticate dar și bucate tradiționale, precum celebra mămăliguță cu brânză, potrivit Cancan.
Cât costă un meniu simplu la pensiunea lui Nicolai Tand
Nicolai Tand este foarte atașat de locul în care s-a născut și nu a uitat niciodată de unde a plecat. În comuna Rozavlea, acolo unde a fost numit cetățean de onoare, celebrul bucătar și-a deschis o pensiune, care îi invită pe turiști să descopere frumusețea locului și să se conecteze cu natura.
Casa ridicată de celebrul chef și soția sa este una micuță și cochetă, cu trei dormitoare și este dotată cu tot ce trebuie. Turiștii care ajung aici se pot bucura de o priveliște ce îți taie respirația, mai ales în perioada iernii, dar și de un meniu delicios.
Printre preparatele pe care Nicolai Tand le servește la presiunea sa se număra și celebra mămăliguță cu brânză, un produs iubit de către români. Ei bine, cei care vor ajunge la pensiunea din Maramureș și vor să se bucure de acest preparat trebuie să știe că acesta se servește doar la meniu, alături de o supă și un desert. Iar pentru toate aceste bunătăți turiștii trebuie să scotă din buzunar doar 55 de lei.
„Mămăliguța cu brânză se vinde la meniu împreună cu o supă și cu un desert. Totul costă 55 de lei”, au declarat apropiați ai lui Nicolai Tand.
Rețetă specială de mămăliguță cu brânză
Pentru cei care apreciază un preparat cum este mămăliga cu brânză, Nicolai Tand a venit cu o rețetă îmbunătățită, de mămăligă în straturi, care înglobează mai multe gusturi și este foarte ușor de preparat.
„Aveți nevoie de mălai, slănină, brânză de burduf și de cașcaval. Se pune apa la fiert, cu sare, se pune mălaiul în apa clocotită și se prepară mămăliga, apoi se trage slănina la tigaie. Separat, într-o tigaie mai înaltă, se pun, în straturi: brânză, cașcaval ras, puțină grăsime de la slănină prăjită și mămăligă. Peste tot, se mai pune slănină prăjită, după care se ține la cuptor, preț de zece minute”, și-a prezentat Nicolai Tand preparatul tradițional.