Cât costă primul porumb pentru fiert apărut anul acesta. Oamenii au rămas stupefiați când au auzit prețul

de: BZI.ro
16:40, 30 mai 2024

Porumbul dulce, perfect pentru fiert, și-a făcut loc pe tarabele comercianților din Piața Obor din București. Comercianții din Piața Obor și-au umplut tarabele cu porumb dulce, numit „zaharat” sau „de lapte”, fiind numai bun pentru fiert.

Acest tip de porumb se plantează și se culege mult mai devreme decât cel obișnuit, având boabe foarte dulci, de culoare galben-aurie.

Porumbul zaharat este folosit, în industria alimentară, mai ales pentru conserve.

Acest tip de porumb este foarte gustos, boabele fiind moi și suculente. De asemenea, avantajul este că acest soi se fierbe foarte repede.

Porumbul zaharat se culege după 60-90 de zile de la plantare, atunci când boabele acestuia sunt în starea de “lapte”, fiind dulci și zemoase.

Potrivit specialiștilor, porumbul dulce aduce numeroase beneficii sănătății, putând fi consumat fiert sau adăugat în numeroase preparate.

În Piața Obor din București, porumbul zaharat se vinde cu aproximativ 6 lei bucata.

Mare atenție la porumbul fiert

Medicul Carmen Dorobăţ trage un semnal de alarmă şi spune la ce să fim atenţi când mâncăm porumb fiert.

„Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.

Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară,

De asemenea, să meargă în piscine controlate epidemiologic. Să vadă dacă apa este curată, dacă simt vreun miros în neregulă, iar dacă observă că este la depărtare de ceea ce ar însemna un control din partea Direcțiilor de Sănătate Publică, piscinele respective, să evite.

Să prefere piscine care sunt în zone cunoscute, controlate”, a mai spus Carmen Dorobăț.