Cât costă o ciorbă, o bere și o limonadă în Costinești. Prețurile sunt mai mici decât în Mamaia sau Vama Veche

de: Radu Vasiluta
14:17, 19 aug. 2024

Mulți turiști se întreabă cât costă o ciorbă, o bere sau o limonadă în Costinești, ținând cont că această stațiune se află în topul preferințelor anul acesta. În weekendul trecut, „stațiunea tineretului” a fost luată cu asalt de turiști, fiind una dintre cele mai aglomerate din această vară. Se pare că lumea a fost atrasă și de faptul că tarifele la terase ori restaurante au fost sensibil mai mici față de celelalte stațiuni de pe litoral.

Pentru ultima decadă a lunii august, turiștii care vor să își efectueze concediul în stațiunea Costinești pot găsi oferte de cazare începând cu 250 de lei pe noapte (pentru 2 persoane). Cu toate acestea, în unele cazuri prețurile ar putea să ajungă și la aproape 2.000 de lei pe noapte (pentru 2 persoane). Ce e bine de știut este faptul că se pot regăsi cazări pentru toate gusturile – ieftine sau scumpe, aproape de plajă sau de punctele de distracție, potrivit Gândul.

Cât costă o ciorbă, o bere și o limonadă în Costinești

Litoralul românesc abundă în localuri și terase unde turiștii pot savura preparate delicioase. Stațiunea Costinești a fost luată cu asalt în weekend, românii bucurându-se de minivacanța de Sfânta Maria. Deși temperaturile au fost ridicate în termometre, fiind valabil un cod galben de caniculă în Dobrogea, acest aspect nu a reprezentat un obstacol pentru românii care au mers să se distreze pe litoral.

În „Stațiunea Tineretului”, turiștii au putut să scoată mai puțini bani din buzunar pentru ieșirile la masă. În comparație cu Mamaia, alias „stațiunea milionarilor”, sau Vama Veche, prețurile au fost mai mici pentru anumite produse. Nu în ultimul rând, în perioada următoare, prețurile se vor reduce cu până la 15 procente pe litoral.

Mulți turiști au fost atrași de stațiunea Costinești, în această perioadă, motivul fiind prețurile mai mici. De exemplu, pentru o porție de ciorbă, românii plătesc 19 lei. Pentru o porție de friptură, prețul este de aproximativ 28-30 de lei. Cei care doresc să se răcorească cu o băutură trebuie să știe că prețurile oscilează. De pildă, pentru o bere, prețul este de 9 lei, iar o limonadă costă 10 lei.

Cea mai scumpă stațiune de pe Litoralul românesc

Mulți ar fi tentați să creadă că Mamaia este cea mai scumpă stațiune de pe malul mării, însă datele de anul trecut arată altceva. Cel puțin când vine vorba despre prețurile la mâncare, cea mai scumpă stațiune pare a fi Vama Veche, unde o ciorbă costă 35 de lei.

Cei care vor să facă economie și să mănânce o shaorma nu sunt mai câștigați. Aceasta costă puțin peste 40 de lei, în timp ce la restaurante, o apă plată costă 12 lei, iar pentru o bere trebuie să plătești 20 de lei.

Așadar, nu e de mirare că o familie cu un copil ajunge să cheltuie pentru o săptămână în Vama Veche aproximativ un salariu mediu pe economie.