Castelul din România care i-a cucerit pe străini! Turiștii sunt uimiți când ajung aici

de: Mirela Gabriela Todosi
14:00, 04 oct. 2024

Mulți vor să vadă castelul din România care i-a cucerit pe străini! Castelul este situat într-un loc misterios, cu peisaje de basm. În fiecare an, vizitatorii români dar și străini iau cu asalt zona unică. Turiștii sunt uimiți când ajung aici.

Castelul din România care i-a cucerit pe străini!

Castelul din România care i-a cucerit pe turiștii străini este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Zona în care este situat castelul este superbă, cu peisaje spectaculoase. Cetatea impunătoare îi fascinează pe vizitatorii veniți din toate colțurile lumii.

Castelul Corvinilor, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume, este cunoscut și drept Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei. Castelul Corvinilor se află în „top 10 destinații de basm din Europa”, fiind remarcat și pentru arhitectura gotică. Castelul Corvinilor este o cetate impunătoare care rezistă de mai bine de 400 de ani. Este considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și locul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș.

Recent, au fost deschise publicului două turnuri din Castelul Corvinilor, turnuri care au fost ferecate timp de douăzeci de ani. Unul dintre ele este Turnul Buzdugan, care se înalță la aproape 30 de metri deasupra văii Zlaștiului și are în vârful său o statuie uimitoare. Al doilea turn, care face parte din ansamblul medieval, este denumit Tezaur.

„Turnul Buzdugan (turnul pictat) suprapune o parte din zidul vechii cetăţi şi este prevăzut cu un singur nivel de apărare, susţinut pe console. Înălţimea de 30 metri, ca şi pictura compusă din motive decorative romboidale așezate în spirală, bine păstrată de pe partea exterioară, îl fac unul dintre cele mai interesante construcţii din ansamblul de la Hunedoara.”, informează Muzeul Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor este unic în lume și anual mii de turiști străini vin să îl vadă. Arhitectura unică gotică, cetatea impunătoare și peisajele spectaculoase fac din acest castel un punct de atracție pentru multă lume.

Cetatea din România interzisă turiștilor

Cetatea Bănița este o cetate dacică din Munții Orăștiei și face parte din cele șase fortărețe ridicate de daci în zonă, la rândul lor făcând parte din patrimonial mondial UNESCO. Cetatea Bănița a fost distrusă în timpul războaielor dintre daci și romani. Structura cetății îndeplinea un scop militar și avea ziduri înalte, turnuri, platforme de luptă, turn de observație și un val de apărare.

Turiștii care ajung în Valea Jiului dinspre Țara Hațegului, pot observa o stâncă impunătoare pe care a fost ridicată cetatea. Cel mai scurt traseu spre cetate este prin spatele unei cabane, Peștera Bolii. Accesul în vestigiul dacic se face numai prin zona nord-vest, dar drumul este nemarcat, greu de găsit pentru cei care nu cunosc locul și periculos.

Zona este foarte abruptă și turiștii se pot rătăci foarte ușor. Cel mai scurt traseu spre cetate este prin spatele unei cabane, Peștera Bolii. Consiliul Județean Hunedoara, care administrează Cetatea Bănița, nu recomandă accesul turiștilor pe situl dacic.

Turiștii străini iau cu asalt mai multe zone istorice din țară pentru a le vedea. De exemplu, unul dintre cele mai vizitate castele din România este Castelul Corvinilor. Vizitatorii din toate colțurile lumii vin să vadă castelul cu o arhitectură unică.