Prima pagină » Radio » Actualitate » Caserola de paste cu piept de pui, un deliciu culinar. Reteta este perfecta pentru pranz, dar si pentru cina
Caserola de paste cu piept de pui, un deliciu culinar. Reteta este perfecta pentru pranz, dar si pentru cina

Caserola de paste cu piept de pui, un deliciu culinar. Reteta este perfecta pentru pranz, dar si pentru cina

11 feb. 2019, 10:56,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:22469;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Caserola de paste cu piept de pui este perfecta pentru o cina in familie sau pentru a fi luata la birou, pentru masa de pranz. Cu ingredientele potrivite, putina indemanare si poate putin ajutor in bucatarie, obtii o caserola de paste cu piept de pui in mai putin de 50 de minute.

Ingrediente:

350 g paste

2 bucati piept de pui

150 g mozzarella

200 ml sos Alfredo

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius, fierbe pastele al dente cu putina sare, strecoara-le si frige pieptul de pui pe gratar. Taie pieptul cubulete, apoi pune-l impreuna cu pastele si sosul alfredo inapoi in cratita in care au fiert pastele, amestecand.

Pune jumatate din pastele din cratita intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, asaza deasupra lor un strat de mozzarella (jumatate din cantitate) si pune restul de paste deasupra, apoi pune deasupra restul de mozzarella ramasa.

Da tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand branza devine usor aurie.

Daca nu stii deja reteta, iata cum poti prepara sosul Alfredo, in cel mult 10 minute.

Ingrediente:

475 ml lapte

2 linguri de faina rase

120 g crema de branza / branza grasa

1 catel de usturoi

100 g parmezan ras

240 g mozarella rasa / orice alt amestec de branzeturi

3 linguri unt

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinati laptele, crema de branza, faina si sarea pana se omogenizeaza. Intr-o cratita topiti, la foc mic, untul si adaugati usturoiul pisat. Sotati usturoiul aproximativ 1 minut. Turnati sosul mai devreme obtinut si aduceti-l la fierbere, la foc, mic, amestecand timp de 4 minute si apoi alte 6 lasand-ul sa se ingroase. Dati de pe foc si adaugati branza si parmezanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`