Carmen Avram are o nouă funcție in Parlamentul European
Eurodeputata PSD Carmen Avram a fost aleasă vicepreședintă a Intergrupului SEARICA („Mări, râuri, insule și zone de coastă”) și va coordona activitatea acestuia pe zona Dunării și a Mării Negre.
Înființat în urmă cu 10 ani, SEARICA lucrează pentru a asigura că „Europa mărilor” rămâne o problemă majoră, de interes pentru politicile Uniunii Europene care vizează mediul marin, industriile maritime, cercetarea, transportul maritim, exploatarea resurselor marine vii și a zonelor maritime și costiere europene.
Conform eurodeputatei Carmen Avram, există două priorități de abordat în cadrul SEARICA: „Sunt foarte interesată de ceea ce se întâmplă în regiunea Mării Negre, în Delta Dunării și pe fluviul Dunărea. Delta Dunării este un loc unic în Europa și arealul unui pește extraordinar: sturionul. Originea sa poate fi trasată în urmă cu 200 de milioane de ani, ceea ce face ca sturionul să fie una dintre cele mai vechi familii de pești osoși din lume. Am avut 6 specii de sturioni care trăiau pe Dunăre, însă 2 specii au dispărut complet, iar celelalte 4 sunt aproape dispărute. Într-un studiu recent, pe o singură specie, s-au găsit 9 sturioni masculi și nicio femelă.
Având în vedere toate aceste lucruri, protejarea lor este o prioritate urgentă, care nu poate fi abordată decât prin soluții comune și holistice.”
Misiune de documentare în România a Comisiei PECH
„Un alt punct de interes pentru mine, dar pe care îl împărtășesc cu colegul meu Ivo Hristov din Bulgaria, este Marea Neagră. Vom organiza împreună, în luna aprilie, o misiune a Comisiei PECH, la care vor participa și experți, la Marea Neagră. Din păcate, din cauza relațiilor complicate cu țările care au ieșire la Marea Neagră și deschiderea limitată la zona de coastă a Uniunii Europene, această mare este exploatată ilegal și e una dintre cele mai poluate din Europa. Misiunea pe care o vom organiza va examina, la fața locului, toate aceste probleme, foarte serioase, cu care se confruntă acest areal” a mai adăugat eurodeputata Carmen Avram în cadrul primelor dezbateri din SEARICA. În legislatura actuală, Intergrupul SEARICA numără 114 membri eurodeputați, din 24 de țări și 6 grupuri politice din Parlamentul European.
Intergrupurile pot fi formate din eurodeputați din oricare grup politic sau comisie, în scopul unor schimburi informale de opinii cu privire la anumite teme și al promovării contactului între deputați și societatea civilă. Intergrupurile nu sunt organe parlamentare și, ca atare, nu exprimă opiniile Parlamentului, însă sunt importante pentru dialogul dintre instituțiile europene și societate. Intergrupurile nu pot desfășura activități care ar putea fi confundate cu activitățile oficiale ale Parlamentului.