Care sunt simptomele deficitului de magneziu

de: BZI.ro
14:07, 07 mai 2021

Esențial pentru buna funcționare a corpului și pentru relaxarea mușchilor, magneziul este un mineral care este adesea absent din farfuriile noastre. Și simptomele lipsei de magneziu sunt dificil de identificat. Dieta noastră zilnică uneori nu are anumite substanțe nutritive esențiale pentru organism, cum ar fi magneziul. Și, din păcate, simptomele deficitului de magneziu sunt dificil de identificat!

Care sunt simptomele deficitului de magneziu

Oboseală

Dacă vă simțiți obosit la sfârșitul zilei, magneziul vă poate ajuta. Acest nutrient joacă un rol esențial în sistemul nervos central și, în consecință, în calitatea somnului. Dacă dormiți bine cu suficient magneziu, vă veți menține într-o formă bună în timpul zilei.

Crampe și furnicături

Cercetătorii au găsit o legătură între crampele nocturne, precum picioarele care tresar atunci când vă culcați, și lipsa de magneziu. Magneziul ajută într-adevăr la relaxarea mușchilor. În absența sa, mușchii tind să fie dureroși.

Hipertensiune

Dacă mănânci bine și faci mișcare, dar totuși ai tensiune arterială crescută, este posibil să ai un conținut scăzut de magneziu. Acest nutrient relaxează vasele de sange. Când lipsește, aceste vase se vor contracta și vor crește presiunea sângelui.

Disconfort (amețeli, greață, senzație de amețeală)

Amețelile și greața pot fi cauzate de lipsa de magneziu, care favorizează echilibrul electrolitic. Dacă există o deficiență, creierul poate avea dificultăți în interpretarea semnalelor din urechea internă. Asigurarea că obțineți suficient magneziu va ajuta la prevenirea acestei probleme.

Stresul și iritabilitatea

Creșterea în greutate, anxietatea și tensiunea generală din corp pot indica prea mult stres. Cu toate acestea, un organism stresat este lacom în magneziu și poate provoca deficiențe. Asigurați-vă că primiți suficiente alimente bogate în substanțe nutritive esențiale pentru a vă menține calmul.

Balonare

Magneziul relaxează mușchii intestinului și promovează o digestie bună, reducând astfel senzația de balonare. Asigurându-vă că includeți alimente bogate în magneziu în dieta, vă asigurați o sănătate intestinală bună.

Nu există riscul supradozajului. Este recomandabil să alegeți o formă bine absorbită, cum ar fi un glicerofosfat, un bisglicinat sau un citrat de magneziu, la o rată de 3 până la 4 doze de 100 mg răspândite pe parcursul zilei. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să faceți un bilanț al situației și să vă prescrie suplimente, dacă este necesar.

Aportul zilnic satisfăcător de magneziu este de 380 mg / zi pentru bărbații cu vârsta peste 18 ani și 300 mg / zi pentru femeile cu vârsta peste 18 ani. În caz de deficit de magneziu dovedit, aprovizionați-va cu apă minerală, ciocolată neagră, legume verzi, pește, fructe de mare, alge marine, banane, leguminoase, cereale integrale, caju și migdale.