Care sunt simptomele apendicitei ascunse? Nouă semne care îți arată că suferi de apendicită
Simptomele apendicitei ascunse pot fi confundate cu cele ale altor afecțiuni abdominale. Chiar și așa, există nouă semne care îți arată că suferi de apendicită.
Apendicita reprezintă o urgență chirurgicală și constă în inflamația, care poate fi urmată de infecția apendicelui cecal. Apendicita poate fi acută sau cronică și este des întâlnită în cazul copiilor și tinerilor, dar poate apărea și în cazul adulților.
Inflamarea apendicelui este o urgență chirurgicală, fiind absolut necesară prezența la medic. În cazul în care diagnosticul se confirmă, apendicectomia (extirparea apendicelui) este obligatorie. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care apendicita poate fi tratată și fără operație.
Simptomele apendicitei ascunse
Apendicita se manifestă prin durere în zona buricului, durere în diferite zone ale abdomenului, înrăutățirea rapidă a durerii în zona buricului și a abdomenului, febră și frisoane, vărsături, greață, pierderea poftei de mâncare, constipație, diaree, gaze și balonare, durere la apăsare și sensibilitate la atingere.
Durere în zona buricului
Unul dintre simptomele apendicitei este durerea care apare în partea din dreapta-jos a abdomenului. Însă, apendicita ascunsă se manifestă prin disconfort în zona buricului, care se deplasează în partea inferioară a abdomenului.
Durere în diferite zone ale abdomenului
Durerea cauzată de apendicită se agravează în timpul unui strănut, al tusei sau când vă aflați într-o mașină care circulă pe un drum accidentat.
Înrăutățirea rapidă a durerii
Dacă durerea crește brusc în intensitate (în câteva ore sau în câteva minute) și nu seamănă cu nicio altă durere resimțită până atunci, nu mai stați pe gânduri și mergeți la medic. În acest fel, evitați apariția complicațiilor.
Febră și frisoane
Sunt multe cazuri în care apendicita ascunsă se manifestă prin febră și frisoane. Pot să își facă apariția și starea de agitație, amețeala sau leșinul.
Greață și vărsături
Dacă greața și vărsăturile nu vă dau pace după câteva zile, sunați la 112 sau prezentați-vă la unitatea de primire urgențe a celui mai apropiat spital. Vărsăturile constituie un semnal de alarmă încă după primele 12 ore.
Constipație sau diaree
Potrivit farmaciata.ro, posibile simptome de apendicită sunt și constipația sau diareea. Acestea își fac apariția, de regulă, după ce v-ați confruntat cu dureri abdominale.
Durere intensă la apăsare
Apăsați în partea de dreapta-jos a abdomenului și, apoi, eliberați presiunea. Dacă simțiți o durere intensă, nu mai apăsați din nou și mergeți la medic.
Sensibilitate crescută
În partea dreaptă, inferioară, a abdomenului poate apărea o sensibilitate accentuată, însoțită de durere. Dacă vă confrutați cu astfel de simptome, mergeți la medic.
Gaze și balonare
Gazele și balonarea sunt simptome întâlnite la multe afecțiuni. Cu toate acestea, ele apar și în cazul apendicitei și vin însoțite de febră și dureri insuportabile.