Care este pulsul normal. Ritmul cardiac în funcție de vârstă

de: BZI.ro
11:40, 29 sept. 2022

Astăzi, tot mai multe persoane sunt interesate de care este pulsul normal. Frecvența cardiacă este un indicator important al sănătății inimii. Abaterile de la valorile normale pot indica debutul bolilor.

Care ar trebui să fie ritmul cardiac al unui adult? Toată lumea ar trebui să cunoască răspunsul la această întrebare, astfel încât, în cazul unei abateri de la norma acestui indicator, ar trebui să ia imediat măsuri și să consulte un medic. Frecvența cardiacă este numărul de bătăi ale inimii pe minut. Frecvența cardiacă normală la o persoană sănătoasă este de 60 până la 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, odată cu vârsta și cu unele boli, această cifră se poate schimba. Astfel de modificări se numesc aritmii și sunt de două tipuri, tahicardie și bradicardie.

Dacă numărul de bătăi pe minut este mai mare de 100, atunci persoana are tahicardie. Există două tipuri ale acestei boli

Care este pulsul normal. Indicatori pentru toate vârstele

Dacă numărul de bătăi pe minut este mai mare de 100, atunci persoana are tahicardie. Există două tipuri ale acestei boli. Aceasta poate fi fiziologică, adică poate apărea din cauza stresului, fricii, exercițiilor fizice și patologică fiind provocată de anumite boli.

Dacă ritmul cardiac pe minut este mai mic de 60 de bătăi, aceasta indică faptul că persoana are bradicardie. Cea mai frecventă cauză a acestei abateri de la normă este disfuncția nodului sinusal. Adică, zona inimii în care sunt produse impulsurile electrice suferă modificări.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de caracteristicile individuale. Ritmul cardiac al unei persoane poate fi mai mic de 60 de bătăi pe minut sau mai mare de 100 toată viața, dar în același timp aceasta se va simți bine. Trebuie menționați aici și sportivii, datorită stilului de viață și pregătirii fizice îmbunătățite, ritmul cardiac poate fi diferit de cel normal.

Numărul de bătăi ale inimii pe minut depinde de sexul și vârsta persoanei. Ritmul cardiac normal între 18-20 ani este de 60-100 bătăi/min pentru bărbați și femei. Pe când pentru persoanele aflate la vârsta de 20-30 ani indicele sunt de 50-90 bătăi/min la bărbați, 60-70 bătăi/min la femei.

Dacă ritmul cardiac pe minut este mai mic de 60 de bătăi, aceasta indică faptul că persoana are bradicardie

Care este valoarea înregistrată de persoanele trecute de 60 de ani

Este important să știi că la vârsta de 30-40 ani, valoarea bătăilor este de 60-90 bătăi/min la bărbați, 70 bătăi/min la femei și la 40-50 ani frecvența pulsului este de 60-80 bătăi/min la bărbați, 75-80 bătăi/min la femei.

Persoanele mai în vârstă, aproximativ de 50-60 ani au o frecvență a bătăilor de inimă este de 65-85 bătăi/min la bărbați, 80-83 bătăi/min la femei. Iar pe persoanele trecute de 60 de ani valoarea normală este de 70-90 bătăi/min la bărbați, 80-85 bătăi/min la femei.

Bătăile rapide sau lente ale inimii pot fi un semn al unor probleme de sănătate. Acestea pot fi cauzate de sport, stres sau poate fi o caracteristică individuală. Există o gamă largă de condiții în care ritmul cardiac se poate modifica. Acestea includ atât procese patologice din organism, cât și modificări fiziologice pe termen scurt.

Numărul de bătăi ale inimii pe minut depinde de sexul și vârsta persoanei

Cele mai frecvente cauze ale modificării numărului de bătăi ale inimii

Atunci când o persoană din anumite motive consumă puțină apă, aceasta duce la o scădere a volumului sanguin. Drept urmare, inima trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sângele și începe să bată mai repede și apare tahicardia. În plus, atunci când este deshidratat, apar probleme cu circulația sodiului, ceea ce duce la contracția musculară involuntară, iar inima este un organ muscular.

De asemenea, anumite medicamente pot provoca modificări ale ritmului cardiac, atât în ​​direcția creșterii numărului de bătăi ale inimii, cât și în direcția scăderii. Situațiile stresante pot afecta negativ sănătatea sistemului cardiovascular.

Atunci când te întrebi care este pulsul normal este bine să știi și cauzele care contribuie la modificarea acestuia. Astfel, în timpul exercițiilor fizice, ritmul cardiac crește la 130-150 de bătăi pe minut sau mai mult. De asemenea, cofeina stimulează producția de hormon adrenalină de către glandele suprarenale, în urma căreia ritmul cardiac crește și tensiunea arterială la fel crește.

Bătăile rapide sau lente ale inimii pot fi un semn al unor probleme de sănătate