Care este diferența dintre lună nouă și lună plină și cum suntem influențați de cele două fenomene

de: BZI.ro
12:25, 10 aug. 2024

Prima fază a lunii este cunoscută sub numele de lună nouă. Aceasta apare atunci când luna este între soare și pământ, ceea ce face ca fața luminată a lunii să nu fie vizibilă de pe pământ.

Luna nouă și luna plină sunt fazele lunii, mai exact formele în care aceasta este văzută pe pământ, însă puțină lume cunoaște diferența dintre cele două. Iată ce reprezintă, mai exact, fiecare dintre cele două fenomene, dar și cum apariția lor pe cer schimbă starea de dispoziție a oamenilor.

Ce este luna nouă?

Luna nouă este una dintre fazele lunii și reprezintă momentul în care luna se află între pământ și soare, plasându-se foarte aproape de discul solar.
În faza lunii numită luna nouă, luna și soarele sunt așezate în unghi de 0 grade, ceea ce, în astronomie, se numește conjuncție. Acest fenomen este greu de observat și nu poate fi văzut cu ochiul liber.

Mai exact, în termeni cunoscuți și de oamenii ce nu sunt atât de pasionați de astronomie sau începători, luna nouă este fenomenul reprezentat de momentul în care luna și soarele se întâlnesc și se suprapun, iar lumina lunii este complet acoperită de cea a soarelui, nemaiputând fi observată pe cer.

De asemenea, în nopțile dinaintea acestei faze ale lunii, luna este aproape invizibilă pe cer și, din această cauză, întunericul începe să se aștearnă, încet-încet, în fiecare noapte. Fenomenul de lună nouă are loc o dată pe lună, în fiecare dintre cele 12 ale anului, în zile și ore diferite.

La fel ca și luna nouă sau poate chiar mai mult decât aceasta, luna plină vine cu o energie puternică iar rolul său și influența sa a fost mult mai marcantă în culturile din întreaga lume. Cu siguranță foarte mulți știu de povești cu vârcolaci sau cu alte făpturi fantastice care ies la iveală când cerul nopții este dominat de lună plină.

Luna plină este adesea asociată cu emoții intense și puternice, care pot fi eliberate prin practici spirituale precum meditația, yoga, terapia prin artă sau alte tehnici de eliberare emoțională. Aceasta poate fi o perioadă de introspecție și de a face față emoțiilor puternice.

Cum ne influențează cele două faze a lunii

Atât faza de lună nouă, cât și cea de lună plină au efecte importante asupra oamenilor. În ceea ce privește fenomenul de lună nouă, în momentele în care luna se află în această fază, aspectele materiale nu sunt deloc susținute.

Din cauza fenomenului de combustie generat de luna nouă, acțiunile cu caracter financiar nu sunt încurajate căci vor ajunge, cu siguranță, să fie sortite eșecului.
Pe de altă parte, perioada lunii noi este una benefică pentru lucrurile spirituale, iar oamenii sunt îndemnați să se focuseze pe partea energetică și pe relația cu divinitatea. Mai mult, în timpul acestei faze lunare, ne putem preocupa mai mult de propriul sine, de dezvoltarea personală și ne putem da seama de lucrurile bune de care dispunem în viață, fără să fie implicată partea materială.

Luna plină ne afectează comportamentul, dar și gândurile, fiindu-ne amplificate receptivitatea și sensibilitatea fizică și mentală. În timpul acestei faze lunare, ne sunt influențate puterea decizională, dar și discernământul, iar comportamentul nostru tinde să fie unul instinctual.

Atunci când este lună plină, este recomandat să evităm să luăm decizii importante, pentru că acestea ar putea fi hotărâri luate la impuls, fără a fi gândite prea mult ori am putea fi influențat greșit de mediul înconjurător sau de oamenii cu care interacționăm.

În ceea ce privește cristalele, luna nouă este asociată cu noi începuturi și prosperitate și poate fi un moment bun pentru a lucra cu cristale care stimulează intențiile noi și clarificarea gândurilor, cum ar fi cuartul transparent sau ametistul.