Care este cel mai grav cancer? De ce acesta este considerat cel mai periculos?

de: BZI.ro
14:00, 28 sept. 2022

Tot mai multe persoane se întreabă care este cel mai grav cancer? Dintre bolile oncologice, cancerul pancreatic este considerat cel mai periculos deoarece este puțin studiat și aproape că nu prezintă simptome. De obicei este descoperit în etapele ulterioare, când tratamentul este deja ineficient. Acest tip de cancer se află pe locul șase în lume în ceea ce privește prevalența, iar rata mortalității cauzate de acesta este de 94%.

Cu toate acestea, dacă ești mai atent la corpul tău, atunci te poți proteja de acest dezastru. După cum spun medicii oncoimunologi, este foarte dificil de diagnosticat cancerul pancreatic din cauza absenței complete a simptomelor, boala dezvoltându-se imperceptibil. Oamenii de știință au avansat diferite ipoteze despre primele simptome ale cancerului pancreatic.

Este bine să știi că hepatita C este deosebit de periculoasă în acest caz

Care este cel mai grav cancer? Cum poate fi depistat acesta în timp util

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au descoperit că această boală poate fi încă recunoscută prin semne indirecte. Trebuie să observi un semnal de alarmă dacă pielea devine galbenă și tractul gastrointestinal începe să nu funcționeze la fel de bine, există dureri la mijloc și partea inferioară a spatelui, care nu dispare timp de câteva săptămâni. Persoanele care s-au ciocnit cu diabetul cu debut brusc și o scădere în greutate ar trebui să fie vigilenți și forțați să fie verificați pentru oncologie.

Medicii oncoimunologi au explicat că pancreatita cronică și alcoolul pot provoca cancer pancreatic. Însă medicul a precizat că originea acestui tip de boală nu este la fel de cunoscută ca și același cancer de stomac, plămâni și intestine. Nici măcar ultrasunetele nu reușesc să recunoască boala în corpul pacientului.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au descoperit că această boală poate fi încă recunoscută prin semne indirecte

Cu toate acestea, medicii spun că dieta și consumul atent de alcool și, în cel mai bun caz, o respingere completă a acestuia, vor ajuta la prevenirea apariției și dezvoltării cancerului pancreatic. Alcoolul provoacă dezvoltarea bolii. De asemenea, pentru a preveni manifestarea celui mai periculos tip de cancer este bine să nu ignorați predispoziția genetică și bolile concomitente.

Persoanele cu hepatită prezintă un risc crescut. De ce boala este destul de periculoasă în acest caz?

Este bine să știi că hepatita C este deosebit de periculoasă în acest caz. Deși cancerul pancreatic nu este cel mai frecvent, recunoașterea lui târzie duce la operații complexe care nu sunt lipsite de consecințe. Cel mai adesea, medicii trebuie să recurgă la terapia simptomatică, reducând efectul secundar negativ și eliminând cele mai dureroase simptome.

Medicii oncoimunologi au explicat că pancreatita cronică și alcoolul pot provoca cancer pancreatic

Este bine să știi că rata mortalității cauzate de cancerul pancreatic este într-adevăr aproape egală cu numărul de cazuri înregistrate. Dar aceasta vorbește nu atât de mult despre agresivitatea bolii, deși nu ar trebui anulată, ci despre o subestimare semnificativă a pacienților primari. Adică cancerul este atât de asimptomatic încât este diagnosticat fie în stadiul final, când nu se mai poate ajuta o persoană, fie chiar postum.

Pancreatita cronică, adenomul sau chistul pancreatic pot simplifica diagnosticul precoce. Aceste boli pot fi prevestitoare de cancer. Cancerul pancreatic se dezvoltă lent. Este nevoie de aproximativ 10 ani pentru ca prima celulă canceroasă degenerată să înceapă să crească agresiv. Dar chiar și după aceea, este nevoie de încă 5-7 ani pentru a se forma o tumoare detectabilă.

Este foarte important să cunoști care este cel mai grav cancer pentru a reuși să îți analizezi foarte bine corpul. De îndată ce apare prima metastază, procesul se accelerează, din acest moment și până la moartea pacientului, trec în medie 2 ani. Șansele de recuperare sau de suspendare a dezvoltării bolii, din păcate, sunt mici.

Este bine să știi că rata mortalității cauzate de cancerul pancreatic este într-adevăr aproape egală cu numărul de cazuri înregistrate