Care a fost cauza morții artistului Doru Stănculescu! Fiul lui Adrian Păunescu a făcut primele declarații
Cunoscutul folkist Doru Stănculescu a decedat în data de 23 august la vârsta de 71 de ani. Decesul a fost confirmat de către fiul acestuia, Matei Stănculescu.
Artistul Doru Stănculescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Bărbatul a fost găsit fără suflare în propria sa locuință. Fiul regretatului Adrian Păunescu a făcut primele declarații despre cauza morții artistului. Se pare că folkistul avea câteva probleme de sănătate, însă nu acestea i-ar fi cauzat moartea.
„Da, el a avut ceva probleme de sănătate. A fost la Râșnov la un spectacol la sfârșitul lunii iulie, a venit direct la Calafat la tabăra de folk de la începutul lunii august cu o problemă medicală care l-a împiedicat să și cânte, deși a fost la Calafat unde am fost și eu. Apoi a mers la București hotărât să-și rezolve problemele de sănătate, dar nu de asta a murit din câte știu”, a declarat Andrei Păunescu, la Antena 3.
Doru Stănculescu, cauza decesului
Adrian Păunescu a dezvăluit că Doru Stănculescu a fost găsit mort în baie. Se pare că bărbatul a căzut, iar lovitura a fost atât de puternică încât i-a luat viața. Mai mult, Adrian Păunescu a spus că în același mod a murit și mama sa, în aceeași zi, pe 23 august, însă în anul 2012.
„A fost vorba despre o chestiune stupidă, tragică și stupidă. O căzătură în baie! Culmea, și vă spun asta, chiar pe 23 august acum nouă ani, tot de la o căzătură i s-a tras și moartea mamei mele, poeta Constanța Buzea! Tot 23 august, în 2012!”, a mai spus Andrei Păunescu.
Doru Stănculescu avea 71 de ani. A fost un cântăreț și instrumentist de muzică folk. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).
Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.