Prima pagină » Cancan » Canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios! Cum a început povestea lor de dragoste

Canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios! Cum a început povestea lor de dragoste

24 sept. 2024, 08:50,
Cezar Bulgaru în Cancan

În acest weekend, în Bucovina, canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios. Maria Lehaci a reușit să devină campioană olimpică, la Paris, la echipajul de 8+1 canotaj. Povestea lor de dragoste a culminat în octombrie 2023, când și-au jurat credință veșnică în fața ofițerului de stare civilă, devenind soția canotorului Florin Lehaci.

După aproape un an de la căsătoria civilă, în care au îmbrăcat costume tradiționale moldovenești, Maria și Florin Lehaci și-au consolidat legătura printr-o ceremonie religioas. Se cunosc din 2017 și au devenit un cuplu datorită pasiunii comune pentru canotaj.

Canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios!

Emoțiile au fost intense pentru Maria și Florin Lehaci, atât în timpul ceremoniei religioase, când și-au jurat iubire veșnică, cât și pe ringul de dans, unde au deschis petrecerea cu o coregrafie originală pe piesa „That Part” a lui Lauren Spencer Smith. Mulți dintre colegii lor sportivi au fost prezenți la nuntă și s-au distrat până în zori. Maria a fost o mireasă răvășitoare într-o rochie strălucitoare, pe care a schimbat-o mai târziu cu pantofi sport, tot cu paiete.

Maria și Florin se cunosc de foarte mult timp și au devenit un cuplu. Pe lângă faptul că sunt sportivi de performanță, sunt și foarte apropiați.

„Chiar înainte de a fi împreună cu Maria îi spuneam că atunci când ea va împlini 24 de ani o voi cere de soţie. Zâmbea, dar eu nu am glumit”, a spus Florin Lehaci anul trecut.

„După ce am început să formăm un cuplu i-am spus că la 24 de ani, de fiecare dată când o să mă vadă că mă aplec să mă leg la şireturi, să se aştepte că aş putea să o cer în căsătorie. În tot cazul am cerut-o în căsătorie cu puţin timp înainte ca ea să împlinească 24 de ani. Era ziua de naştere a mamei ei. După ce i-am oferit inelul, am sunat-o pe mama ei şi i-am spus : „Doamnă, de ziua dumneavoastră v-am făcut un cadou. V-am luat fata. Am cerut-o de soţie”, a mai povestit Florin Lehaci.

Cum a început povestea lor de dragoste

Maria Lehaci, născută Tivodariu, are 25 de ani şi este campioană olimpică la Paris cu barca de 8+1. Cu echipajul de 8+1, ea a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2022 şi 2023, dar şi la Campionatele Europene din 2018, 2020, 2021, 2023 şi 2024.

Florin Lehaci, în vârstă de 25 de ani, a participat la Jocurile Olimpice de la Paris și a obținut mai multe medalii la campionatele europene, atât la probele de 8+1, cât și la cele de dublu rame și patru rame.

Florin Lehaci face parte dintr-o familie de canotori de performanță, fiind fratele lui Ionela Cozmiuc, care, alături de soțul ei, Marius Cozmiuc, a avut onoarea de a fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris.

„De fapt, prima oară, ne-am văzut la Iași, la un concurs. Dar tu erai cu ale tale, eu cu ale mele”, îi spune Florin iubitei sale, într-un interviu publicat de gsp.ro în 2021. „Noi am fost prieteni foarte buni dintotdeauna. Fiind apropiați ca vârstă, a fost o chestie naturală. Știți cum e, dintr-o prietenie, e foarte ușor să avansezi. Cumva aveam același cerc de prieteni și ieșeam mereu împreună”, explică și Maria.

Amândoi s-au întors cu medalie la gât din Trakai

În 2017, Maria și Florin au participat la Campionatul Mondial de canotaj, fiecare într-o barcă de doi rame, alături de parteneri diferiți. Amândoi au obținut rezultate foarte bune, dar încă nu erau împreună. Anul următor, s-au întors amândoi de la Campionatul Mondial de tineret cu medalii de argint.

Florin și Maria au niște mici lucruri pe care le fac înaintea fiecărei curse. „Eu spun o rugăciune, fac o cruce mare și merg înainte”, spune Florin. Maria e și ea religioasă, își spune o rugăciune în gând, apoi iese cu dreptul în față din cameră.

„Îmi place faptul că noi avem concurs, de obicei, mai spre după-amiază. Și atunci în dimineața cursei facem un antrenament de patru kilometri. E ca o trezire pentru mine. Te simți bine când ești acolo cu toate fetele, în echipă. Ești mai concentrată, ești mai responsabilă. Îmi place mult senzația aia. Aaa, și mereu o sun pe mama înainte de cursă!”, spune și Maria.

Weekendul acesta, canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024