Candidoza la barbati – simptome, cum trebuie procedat

de: BZI.ro
17:42, 01 mai 2017

Candidoza este o boala care nu afecteaza numai femeile, ea poate sa apara si la barbati. Conceptia ca ar fi o boala strict a femeilor este total gresita, aceasta afecteaza si partea masculina a populatiei globului. 

Daca deja stim faptul ca si barbatii sunt sensibili la aceasta boala trebuie sa spunem si modul in care apare si cum poate fi tratata.

Agentii patogeni ai bolii pot fi de origine exogena dar si endogena.
Aceasta inseamna ca boala poate fi cauzata de bacterii care sunt deja prezente in microflora normala a oamenilor si deci este vorba de cazul cand agentul patogen este de origine endogena, sau infectia intra in organism in timpul actului sexual cu o partenera care sufera de Candida si deci agentul patogen este de origine exogena.

Descopera cele mai bune produse naturiste care îti pot asigura un stil de viata sanatos!
Infectia Candida albicans este foarte periculoasa si contagioasa, se transmite prin contact sexual, mai frecvent de la femei la barbati decat de la barbati la femei. Se poate raspandi in zone localizate, mai ales in cele umede, in vagin, penis, cavitatea bucala (unde poarta numele de afte), pliurile pielii, esofag.

Principalul factor cauzator al candidozei la barbati este slabirea sistemului imunitar al organismului. De asemenea Cadida poate fi proliferata prin folosirea de antibiotice sau medicamente antiinflamatorii ce sunt recomandate pentru reducerea florei microbiene.

Cum sa ne ferim de candidoza si cum tratam aceasta infectie 

Alti factori care contribuie la dezvoltarea bolii sunt fumatul, alcoolul, oboseala, lipsa de miscare, anumite boli grave (cum este spre exemplu diabetul) si care pot afecta organismul, slabesc rezistenta acestuia.

Intra sa vezi cea mai mare gama de tratamente 100% naturiste, cele mai vandute produse dar si aprecierile clientilor care le-au testat!
Aportul prea mare de zahar poate sa duca la dezvoltarea ciupercii si transformarea ei intr-un agent patogen. De asemenea lenjeria de pat sau hainele foarte stramte si din materiale sintetice pot fi o sursa de intensificare a candidozei deoarece ele pot favoriza cresterea si dezvoltarea ciupercii prin temperatura si umiditatea excesiva.

Infectia cu HIV este un alt factor care poate duce la dezvoltarea bolii. De asemenea schimbarile climatice abrupte si stresul emotional semnificativ o perioada lunga de timp contribuie la aparitia acestei boli.

Candidoza la barbati poate fi de mai multe feluri:

– Balanopostita candidozica este cea mai frecventa infectie a penisului. Reprezinta o boala urologica care se manifesta prin inflamarea glandului penisului si a preputului. Ambele inflamatii sunt in legatura si sunt numite balanopostita. Boala apare mai ales la persoanele care sufera de diabet zaharat, fimoza, sau au o igiena neadecvata.
– Balanita reprezinta o inflamatie a glandului penian.
– Uretrita cu multe focare cu eruptii eritematoase este cunoscuta si drept uretrita candidozica.

Simptomele candidozei la barbati:
In general candidoza afecteaza glandul penisului si preputul la barbati. Apare senzatie de mancarime si de arsura din cauza bolii pe glandul penisului si preput, dar si roseata. In general roseata apare de multe ori dupa ce se consuma alcool si astfel poate fi confundata cu o alergie la alcool.
– Sensibilitate crescuta a glandului penisului.
– Dureri in timpul actului sexual.
– Uneori la capul penisului pot sa apara anumite pete albe sau leziuni albicioase.
In unele cazuri starile sunt mai traumatizante, deoarece roseata si inflamatia pot duce la eroziunea suprafetei si la formarea unor formatiuni purulente.
– Mirosul urat a capului penisului din cauza secretiilor.
– Durere in timpul urinarii.
– Senzatii neplacute de puternic disconfort in timpul actului sexual.
– Senzatie de arsura in timpul urinarii sau la atingerea penisului de lenjeria intima.
– Uscaciunea glandului penian, uneori foarte excesiva.
– Diaree sau constipatie.
– Indigestie, scaderea poftei de mancare.
– Dureri de cap.
– Stari de oboseala cronica.
– In caz de suprainfectie apar dureri abdominale, arsuri stomacale, balonare si probleme digestive.
– Probleme de concentrare.
– Sistem imunitar scazut.

Candidoza vaginala – simptome, cauze si tratament 

Balanopostita candidozica se vindeca mai repede si nu duce la aparitia unor consecinte grave.
Indiferent de simptome fiecare pacient trebuie sa consulte un medic specialist in vederea stabilirii unui diagnostic corect si tratament adecvat.

Metode de tratament ale candidozei la barbati:
Pentru stabilirea tratamentului este necesara identificarea agentului patogen si eliminarea factorilor care au determinat dezvoltarea infectiei.
Este important luarea unor masuri de igiena adecvata, spalarea frecventa a preputului si a penisului.
In scopul eliminarii detritusurilor si a secretiilor sunt necesare irigatiile subpreputiale.
Medicul recomanda unguente pentru tratamentul candidozei. Un astfel de preparat este unguentul Clotrimazol, crema Mycofin care se aplica in strat subtire pe capul penisului si pe preput, de cateva ori pe zi, timp de 7 zile.
Antiobiticele topice cum este crema Metronidazol dar si crema antifungica Clotromaxazol ajuta in tratamentul dermatitelor de contact si al leziunilor.

De asemenea pot fi administrate medicamente cu actiune generala in cazuri mai grave de candidoza cronica.
Unele medicamente pot da reactii secundare ca de exemplu: greata, voma, eruptii alergice la nivelul pielii.
In cazuri mai simple este necesar schimbarea dietei si mentinerea igienei.
In cazuri grave se aplica un tratament indelungat (de cateva saptamani) cu medicamente antifungice care pot fi administrate intravenos sau pe cale orala.

Uretrita candidozica se poate trata cu medicamente antimicotice ce se administreaza pe cale generala sau cu instalatii uretrale ori creioane care sunt pentru tratament local.
Foarte eficiente sunt si antibioticele.