Când se ia calciu, dimineața sau seara? Tot ce trebuie să știi despre acesta!
Când e mai bine să se ia calciu, dimineața sau seara? Ca să te bucuri pe deplin de beneficiile pentru sănătate ale vitaminelor și mineralelor pe care le iei, trebuie să le administrezi în momentul potrivit din zi. Acest moment diferă de la un supliment alimentar la altul.
Calciul este un mineral important pentru activitatea vitală a organismului nostru. Este necesar pentru sănătatea oaselor, pentru conducerea impulsurilor nervoase, pentru sănătatea tractului gastrointestinal și pentru susținerea proceselor metabolice și prevenirea anumitor tipuri de cancer.
Când se ia calciu, dimineața sau seara
Din nefericire, calciul nu este produs independent în organism, ci trebuie obținut constant din alimente sau sub formă de suplimente alimentare precum citrat de calciu, carbonat de calciu, gluconat de calciu sau clorură de calciu, pentru a fi administrat pentru acnee.
Cel mai bine este să luați tablete de calciu. Acestea au o eliberare prelungită pentru o absorbție de calitate a mineralului în oase și în țesuturile moi. Atunci când decideți când să luați calciu, trebuie să acordați atenție la doza zilnică recomandată, care indică cât calciu elementar poate fi absorbit la un moment dat.
Este necesar să obțineți corect calciul din alimente și din suplimentele nutritive – 50 la 50. Beneficiul maxim din aportul mineralului poate fi obținut dacă acesta este luat cu alimente și nu separat. Calciul are nevoie de acidul din sucul gastric pentru a-l descompune.
De asemenea, este important să se evite administrarea acestuia cu alimente foarte bogate în fibre. Fibrele se pot lega de calciu, reducând cantitatea disponibilă pentru organism.
Nu este un timp anume în care trebuie să iei calciu, dar acesta se absoarbe cel mai bine când este luat în doze de 500 de mg la o masă, însă trebuie administrat în urma unui control medical pentru că există o categorie de persoane care au prea mult calciu în sânge și asta produce, în timp, afectare negativă a inimii, rinichilor, sistemului nervos și poate chiar și asupra plămânilor.
Ce trebuie să știi despre acest supliment alimentar
Fără caciu, organismul uman ar deveni incapabil să funcționeze în mod corect, întrucât acest mineral este esențial pentru dezvoltarea și rezistența sistemului osos și a danturii.
Deficiențele în calciu conduc la dezvoltarea de afecțiuni precum osteoporoza sau rahitismul la copii. Mineralul are o importantă deosebită în special pentru copii, adolescenți și femei ajunse la menopauză.
Greutatea medie a adulților este constituită din aproximativ 2% calciu, care se regăsește în cea mai mare parte în orașe și dinți într-o mică măsură în țesuturile corporale și sânge.
Un sondaj efectuat de autoritățile australiene arată că aproximativ 90% din femei și 70% din copii nu primesc necesarul zilnic de calciu din alimentație.
Foarte multe persoane sunt convinse că sursele alimentare prinicipale de calciu sunt lactatele, însă în realitate, există legume cu o concentrație mai mare a acestui mineral, fiind un avatanj și pentru persoanele cu intoleranță.
De pildă, un pahar de 250 ml de lapte conține aproximativ 300 mg de calciu, pe când 200 gr de varză verde furnizează 375 mg de calciu.
Peștele și mai ales peștii mici care se pot consuma cu tot cu oase, cum sunt sardinele, sunt surse bune de calciu ușor absorbabil de către organism prin faptul că peștele conține și vitamina D.
Astfel că, nu trebuie să ții cont de momentul când se ia calciu, dacă e dimineață sau seară, cel mai important este să fie încorporat în masa principală pe care o serviți în timpul zilei.