Cand sa ne igrijoreze umflaturile de dupa ureche

de: Echipa Bzi.ro
20:39, 11 dec. 2016

Umflaturile dupa ureche pot fi semnul unei infectii si pot avea multe cauze, inclusiv probleme ale pielii sau chiar ale oaselor. De cele mai multe ori, acestea nu sunt grave si se rezolva de la sine, însa exista si cazuri cand trebuie sa te adresezi medicului.

Exista mai multe tipuri de umflaturi dupa ureche necanceroase care se pot datora fie acneei, unor chisturi de piele sau unor lipomi (bule de grasime). Atunci cand este vorba de acnee, porii de dupa ureche sunt blocati cu sebum amestecat cu celule de piele moarta. Atunci cand se infecteaza cu anumite bacterii aceste cosuri devin mult mai mari, ca niste umflaturi dureroase.

7 remedii naturiste care alina durerile de ureche

Chisturile de piele pot aparea oriunde pe suprafata pielii, inlclusiv dupa ureche. Ele au forma sferica si sunt mobile, sub piele, iar cel mai adesea sunt pline cu o substanta (puroi). În fine, lipomii sunt niste galme de grasime localizate uneori si dupa ureche. Sunt moi la atingere, nu sunt durerosi si nu creaza probleme. De obicei aceste tumori de grasime se pot îndeparta chirurgical.

Umflaturile dupa ureche pot fi si ganglioni limfatici inflamati. Acestia fac parte din sistemul imunitar, filtrand aparatul circulator si tesuturile organismului de impuritati. Atunci cand organismul lupta cu o infectie, ganglionii se umfla si, de obicei, este un semn bun – faptul ca sistemul imunitar îsi face treaba. Daca ganglionii sunt inflamati mai mult de doua saptamani, e cazul sa apelezi la un medic.

O alta posibila cauza a aparitiei umflaturilor dupa ureche este mastoidita – inflamatia si infectia spatiilor de aer din osul mastoidian, aflat în spatele urechii. Mastoidita apare mai ales la copii si trebuie tratata de un medic pediatru. Umflatura este destul de moale si rosiatica si pot aparea febra, dureri de cap sau chiar pierderi de auz. Mastoidita se trateaza cu antibiotic pentru a neutraliza infectia si uneori chiar cu interventie chirurgicala.

8 lucruri despre ureche pe care trebuie sa le afli 

În general, specialistii recomanda sa apelezi la un medic atunci cand umflaturile dupa ureche sunt dureroase, rosii sau au o secretie, daca se modifica sau cresc si daca nu se misca usor, la apasarea cu degetul. Uneori, umflaturile din spatele urechii pot fi canceroase iar în aceste cazuri, un diagnostic pus rapid poate fi salvator.

sursa:jurnalul.ro