Colesterol prea mare, calaul inimii: ar trebui să vă faceți griji?

de: Echipa Bzi.ro
20:00, 15 oct. 2019

Cand este periculos colesterolul. Testul dumneavoastră de sânge a indicat hipercolesterolemia (nivel ridicat al colesterolului din sânge). Ce trebuie faceti? Trebuie să vă faceți griji? Ce puteți face pentru a-l repara?

In doze normale, el participă la fabricarea celulelor creierului, inimii, pielii etc., anumiți hormoni, incluzând hormonii sexuali, sinteza vitaminei D necesară pentru fixarea calciului pe oase.

Nivelurile scăzute de colesterol HDL sau nivelul ridicat de colesterol LDL pot duce la boala coronariană (boli de inimă).

Colesterolemia este considerată acceptabilă între 2 și 2,50 g / l și prea mare peste 2,50 g / l. Hipercolesterolemia este răul secolului, deoarece 1 din 5 persoane este afectată de această boală.

Excesul de colesterol este depus în pereții arterelor, în special în cele ale inimii pe care le obstrucționează, scade aportul de sânge la mușchiul cardiac (angina pectorală) și promovează formarea unui cheag (= tromboză), originea unui infarct miocardic.

Cand este periculos colesterolul

Pentru a vă regla profilul lipidelor, este esențial să treceți la o modificare a obiceiurilor dvs. alimentare.

Începeți prin a reduce aportul total de grăsimi fără a-l elimina;

Doar corectați aportul de alimente bogate în acizi grași saturați (unt, brânză, mezeluri reci, carne grasă, produse de patiserie…) care au tendința nefericită de a ridica colesterolul rău;

Limitați utilizarea grăsimilor de gătit. Folosiți uleiuri termorezistente, cum ar fi uleiul de măsline sau cel de arahide, dar cel mai bun lucru este să gătiți fără grăsime.

Revalorizează grăsimile nesaturate consumând zilnic margarină vegetală cu un conținut garantat de acizi grași esențiali și îmbogățită cu vitaminele A și E (protectoare).

Pentru condimentarea legumelor crude, alegerea poate fi uleiul de rapiță, măsline, porumb sau floarea-soarelui, deoarece este bogat în acizi grași monoinsaturați, cu efecte benefice asupra colesterolului.

Schimbati-le în mod regulat pentru a diversifica aportul de acizi grași nesaturați;

Grăsimile nu sunt totul.

Anumite alimente precum mere, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale), legume, leguminoase etc. au efecte protectoare benefice asupra profilului lipidic datorită prezenței de antioxidanți precum vitamina C, polifenoli, caroteni, fibre solubile.