Cancerul de prostata. Nucile pot incetini dezvoltarea acestui tip de cancer?

de: BZI.ro
11:30, 09 nov. 2019

Cancerul de prostata afecteaza unul din noua barbati. Cercetatorii de la Cedars-Sinai vor sa afle daca consumul de nuci influenteaza progresia acestui tip de cancer. Scopul lor este de a gasi modalitati prin care dieta ar putea reduce agresivitatea cancerului de prostata.

Cercetatorii au banuit de multa vreme ca exista o legatura intre ceea ce mancam si riscul nostru de cancer. La Cedars-Sinai, oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare Integrata in Cancer si Stil de Viata (CIRCL) lucreaza pentru a intelege mai bine aceste conexiuni. In prezent, acestia vizeaza cancerul de prostata, un cancer care afecteaza 1 din 9 barbati. Condus de dr. Stephen Freedland, studiul analizeaza o modalitate potentiala de a limita evolutia acestei boli.

„Studiem efectele aportului de nuci asupra progresiei cancerului de prostata. In special, cu privire la cancerul de prostata, credem ca poate exista unele avantaje in nuci. Acestea au o multime de acizi grasi omega-3 si polifenoli, ambele bune pentru tine”, a spus dr. Freedland.

Studiul de la Cedars-Sinai se concentreaza asupra pacientilor care au fost diagnosticati cu cancer de prostata si urmeaza sa treaca printr-o interventie de indepartare a prostatei. „Vrem sa determina daca consumul zilnic de nuci va incetini cresterea cancerului de prostata, comparativ cu consumul ocazional. Scopul nostru este de a gasi modalitati prin care dieta ar putea reduce agresivitatea cancerului de prostata”, a completat dr. Freedland.

Cancerul de prostata si consumul de nuci

Pentru acest studiu, barbatii care sunt programati sa-si elimine prostata vor fi repartizati aleatoriu, la unul dintre cele doua grupuri. Un grup va fi rugat sa manance zilnic 60 g nuci si sa continue cu dieta lor obisnuita. Celuilalt grup i se va cere sa nu faca modificari in dieta lor. La sfarsitul studiului, ei vor avea interventia chirurgicala programata. Cercetatorii vor lua o parte din tesutul tumoral si vor analiza markerii moleculari din tumora. acestia vor fi comparati cu markerii moleculari initiali – din biopsia luata la diagnostic. „Vom cauta orice schimbare in tesuturi si vom compara grupul cu nuci de grupul fara nuci”, a precizat dr. Freedland.

Prin acest studiu, cercetatorii vor sa ofere cat mai multe raspunsuri in legatura cu relatia cancer-dieta. „Exista foarte mult interes in ceea ce priveste modul in care dieta si stilul de viata influenteaza cancerul. Una dintre principalele intrebari pe care le primesc de la pacienti, dupa ce facem un plan de tratament este >. Problema este ca nu avem prea multe raspunsuri. Vreau sa le pot spune pacientilor: pe baza dovezilor, daca faci asta sau asta, iti putem modifica efectiv tumora”, a incheiat dr. Freedland.

Vixen studio iasi