Campanie Ministerul Sănătății: Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie!

de: Cristian ZAVASTIN
14:15, 03 ian. 2021

Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie de susţinere a vaccinării, pe Facebook. „Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, îndeamnă Ministerul cadrele medicale, singurele pentru care este deschisă vaccinarea în acest moment.

„Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, a scris Ministerul Sănătăţii, sâmbătă, pe pagina de socializare, alături de o fotografie în care o femeie este vaccinată.

Angajată în spital, în campania Ministerului Sănătății: „Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă“

Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecţioase Braşov şi membru al comisiei de vaccinare din spital, care apare în fotografia de pe Facebook, a declarat că vaccinul înseamnă pentru mine speranţă.

„Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă. Speranţa să revenim la normalitatea de care ne este dor tuturor. Aş vrea ca toţi cei care se mai îndoiesc şi oscilează să aibă curaj şi încredere în doctori şi oamenii de ştiinţă”, a declarat Valentina Berbecaru.

Valentina Berbecaru „a început anul cu o super-putere“

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii afirmă că Valentina Berbecaru „a început anul cu o super-putere: este vaccinată împotriva COVID-19”. Cele mai multe dintre comentariile la postare sunt pozitive, oamenii afirmând că urmează să se vaccineze, în momentul în care vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea. În prima etapă, cea care se desfăşoară în acest moment, sunt vaccinate cadrele medicale şi personalul din unităţile medico-sociale.

În România au ajuns până acum două tranşe de vaccin, puţin peste 150.000 de doze. Până în 1 ianuarie, la ora 17.00, au fost vaccinate 11.656 cadre medicale.

Valeriu Gheorghiță anunță 20.000 de vaccinări zilnice

Doctorul Valeriu Gheorghiţă, care coordonează Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, a vorbit despre campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a anunțat că de luni, 4 ianuarie, România ar trebui să vaccineze 20.000 de persoane pe zi.

„De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 70 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Datele din studii arată o eficacitate de peste 95% la administrarea a două doze”

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România a precizat că protocolul vaccinării prevede administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile.

„Autorizarea pe care Agenţia Europeană a Medicamentului a eliberat o prevede respectarea protocolului, şi anume, administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile, deci este important pentru că datele din studii, datele de eficacitate de peste 95% reies din acest tip de administrare cu două doze”, a menționat Valeriu Gheorghită.

„Este important să promovăm beneficiile vaccinării în general“

Medicul a mai spus că mai mult de nouă persoane din zece vaccinate nu vor dezvolta boala, ceea ce e un lucru excepţional mai ales la categoriile vulnerabile, categoriile de persoane care pot să dezvolte forme severe

„Datele din studii arată o eficacitate de peste 95% ori acest lucru este foarte important, înseamnă că peste mai mult de nouă persoane din zece vaccinate nu vor dezvolta boala, ceea ce e un lucru excepţional mai ales la categoriile vulnerabile, categoriile de persoane care pot să dezvolte forme severe. De aceea este important să promovăm activitatea şi campania de vaccinare şi importanţa şi beneficiile vaccinării în general“, a adăugat Valeriu Gheorghiță.