Campania „ABC financiar – Ştiu tot despre moneda naţională!”, organizată de ISJ Iași de Ziua educației financiare în școlile ieșene

de: Ana Crețu
17:00, 11 apr. 2022

Având în vedere iniţiativa legislativă prin care, începând cu anul şcolar 2022-2023, data de 11 aprilie va fi instituită ca Ziua educaţiei financiare, legea fiind deja adoptată de către Parlamentul României, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în parteneriat cu Sucursala Regională Iaşi a Băncii Naţionale a României, Campania „ABC financiar – Ştiu tot despre moneda naţională!” care se va derula în şcolile din judeţul Iaşi, astăzi, 11 aprilie 2022.

În perioada 11-14 aprilie 2022, școlile din Iași urmează să deruleze un set de ateliere de educație financiară, aceste întâlniri se concentrează în primul rând pe instruirea elevilor de către reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare. Prin experiența celor din domeniu, elevii vor primi un bagaj de cunoștințe care le va fi de folos pe viitor.

Campania „ABC financiar – Ştiu tot despre moneda naţională!” se va derula în şcolile din judeţul Iaşi

Ziua educației financiare vine în ajutorul elevilor ieșeni

întâlniri între elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare în cadrul cărora să fie abordate teme de educaţie financiară în concordanţă cu vârstele elevilor

Elevii, sub coordonarea cadrelor didactice, vor putea accesa gratuit de pe telefon sau tabletă aplicaţia Leul Românesc. Este vorba despre aplicația oficială a BNR pentru dispozitive mobile, dedicată monedei naționale. Elevii vor viziona unul dintre materialele video puse la dispoziţie de Banca Naţională a României, ambele având ca scop familiarizarea elevilor cu cele mai importante noţiuni referitoare la moneda naţională, premiză a derulării unor activităţi de educaţie financiară mult mai complexe.

De asemenea, în intervalul 11-14 aprilie 2022, şcolile sunt invitate să deruleze, sub acelaşi generic, ateliere de educaţie financiară, întâlniri între elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare în cadrul cărora să fie abordate teme de educaţie financiară în concordanţă cu vârstele elevilor.

Punând la dispoziţia elevilor, viitori consumatori de produse financiare, un set de abilități și cunoștințe care-i ajută să își gestioneze într-un mod corect și eficient resursele financiare, educaţia financiară reprezintă o necesitate a învăţământului actual, fiind dovedit faptul că persoanele cu o pregătire adecvată în acest domeniu iau decizii mai bune și gestionează mai bine banii decât cei fără o astfel de pregătire.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a transmis, de asemenea, o listă de resurse oferite de instituţiile de profil cu care acesta are parteneriate în derulare, ce pot fi utilizate în implementarea activităţilor

Educația financiară reprezintă o necesitate a învățământului actual

Persoanele cu o pregătire adecvată în domeniu financiar iau decizii mai bune și gestionează mai bine banii decât cei fără o astfel de pregătire

Inspectoratul Școlar Județean Iași, a venit cu inițiativa de a realiza un proiect pentru elevi de  Ziua educației financiare. În intervalul cuprins între orele 12.00 – 13.00, timp de 15-20 de minute, elevii, sub coordonarea cadrelor didactice, vor putea accesa aplicația mobilă și vor viziona materialele video puse la dispoziţie de Banca Naţională a României. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a transmis, de asemenea, o listă de resurse oferite de instituţiile de profil cu care acesta are parteneriate în derulare, ce pot fi utilizate în implementarea activităţilor. Având în vedere iniţiativa legislativă prin care, începând cu anul şcolar 2022-2023, data de 11 aprilie va fi instituită ca Ziua educaţiei financiare, legea fiind deja adoptată de către Parlamentul României, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în parteneriat cu Sucursala Regională Iaşi a Băncii Naţionale a României, Campania ABC financiar – Ştiu tot despre moneda naţională! care se va derula în următoarele zile la şcolile din judeţul Iaşi.

Datorită acestui proiect, elevii vor putea înțelege valoarea banilor, dar și cum pot fi gestionați mai bine. Învățământul românesc are nevoie de mai multe proiecte prin care elevii pot învăța lucrurile direct de la persoanele din domeniu. Având în vedere că persoana are o experiență profesională și poate oferi sfaturi practice școlarilor.