Calorii cartofi fierți. Beneficiile felului de mâncare asupra organismului

de: BZI.ro
10:00, 09 dec. 2022

Femeile care se află la dietă sunt interesate să afle cantitatea de calorii conținută în cartofi fierți. Cartofii sunt una dintre cele mai populare culturi. Tuberculii de cartof pot fi rotunzi sau alungite, iar mărimea lor depinde de soiul culturii. Tuberculii pot fi consumați numai după ce au fost gătiți.

Partea exterioară a cartofului este acoperită de o coajă care poate fi galbenă, maro închis sau roșu-roșcat. Când cartoful este tânăr, coaja este foarte subțire și se desprinde ușor de pulpă, în timp ce când este complet copt, coaja exterioară devine mai groasă. Pulpa cartofului este tare și groasă, cu o textură uniformă și de culoare albă sau galben deschis.

Unul dintre cele mai populare moduri de preparare a cartofilor este fierberea

Calorii cartofi fierți. Proprietățile conținute în tuberculi

Unul dintre cele mai populare moduri de preparare a cartofilor este fierberea. Cartofii fierți au o valoare calorică de 82 kcal la 100 g. O porție conține 2 g de proteine, 0,4 g de grăsimi și aproape 17 g de carbohidrați. Conținutul de energie al tuberculilor fierți poate varia în funcție de soiul de cartofi. De asemenea, conținutul de amidon al pulpei rădăcinilor variază foarte mult de la un soi la altul.

Cartofii fierți păstrează majoritatea vitaminelor și mineralelor care sunt prezente în tuberculii cruzi. Deși cartofii fierți au un conținut relativ scăzut de calorii, aceștia sunt bogați în calciu, fier, magneziu, potasiu, iod, mangan, fosfor, cupru, seleniu și alte minerale valoroase. Tuberculii sunt, de asemenea, o sursă de vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K și acid folic. Cartofii fierți conțin antioxidanți naturali, niacină și colină.

Cartofii fierți păstrează majoritatea vitaminelor și mineralelor care sunt prezente în tuberculii cruzi

Numărul redus de calorii al cartofilor fierți nu este singura proprietate valoroasă a acestui produs. Consumul regulat de tuberculi are un efect pozitiv asupra vaselor de sânge, previne formarea plăcilor și ajută la prevenirea apariției plăcilor de colesterol. Cartofii fierți pot fi folosiți pentru inhalații medicinale, care ajută la eliminarea rapidă a răcelii și a nasului care curge. Tuberculii fierți pot fi frământați și aplicați ca o compresă fierbinte în zona bronșică în caz de bronșită. Un astfel de remediu reduce tusea și are un efect de încălzire.

Pentru ce persoane este util consumul constat al cartofilor?

Cartofii fierți, a căror valoare calorică este relativ scăzută, sunt utili pentru persoanele cu boli de stomac. Produsul este util pentru persoanele cu aciditate gastrică scăzută. Tuberculii au, de asemenea, un efect ușor diuretic asupra organismului și încetinesc procesul natural de îmbătrânire.

Numărul redus de calorii al cartofilor fierți nu este singura proprietate valoroasă a acestui produs

Cojile de cartofi conțin o substanță specială, aceasta este numită de către specialiști solanina. Această substanță este toxică pentru oameni. Poate provoca disconfort la nivelul stomacului, iar în cantități mari duce la otrăviri grave. De aceea, trebuie să decojiți tuberculii fierți înainte de a-i mânca. Pentru persoanele supraponderale, valoarea calorică a cartofilor fierți este încă ridicată. Dacă sunteți supraponderal, ar trebui să fie consumat în cantități minime sau înlocuit cu alimente cu o valoare calorică mai mică.

Având în vedere cantitatea de calorii conținută în cartofi fierți trebuie să știi cu ce să servești acest preparat. Tuberculii fierți pot servi ca garnitură la mâncăruri fierbinți din carne, pește și legume. Cartofii pot fi fierți în diferite moduri. Cartofii tineri se curăță de coajă și se pun la macerat în apă clocotită cu sare, fie întregi, fie pe rând. Tuberculii se fierb la foc mic până se înmoaie, apoi se scurg. Un astfel de fel de mâncare este servit în mod tradițional cu verdețuri proaspete și acoperit cu unt topit. Valoarea calorică a cartofilor fierți crește pe măsură ce untul, care are o valoare calorică ridicată, este inclus în mâncare.

Cojile de cartofi conțin o substanță specială, aceasta este numită de către specialiști solanina