Calmare tuse seacă: Medicamente recomandate pentru tratarea acesteia
Tusea seacă nu este o afecțiune în sine, ci un semn de protecție a plămânilor. Pentru calmarea tusei seci, medicul îți poate recomanda anumite medicamente, însă, în unele situații, în cazul în care cauza tusei seci nu este gravă, o poți trata cu remedii naturiste.
Este recomandat să mergi la un medic atunci când observi că tusea seacă persistă mult timp după ce te-ai tratat de o gripă. Sunt cazuri în care tusea seacă apare din senin. Pentru a identifica cauza exactă a apariției acesteia este important să apelezi la ajutor medical.
Calmare tuse seacă: Medicamente ce te pot ajuta
Dacă tusea este însoțită de durere în zona pieptului sau de inflamații în zona gâtului este recomandat administrarea unui sirop. Tusea se poate vindecă în două sau trei săptămâni dacă apare în urma unei răceli, însă, dacă se manifestă din cauza unei alergii, tratamentul poate dura până la 8 săptămâni. În cazul unei tuse seci, ce te deranjează mai mult de 4 săptămâni, medicul recomandă o radiografie toracică. Această investigație poate descoperi cauza apariției acestei tuse.
Pentru o ameliorare cât mai rapidă a tusei, specialiștii recomandă administrarea unor medicamente sau siropuri antitusive. Acestea contribuie la calmarea și protejarea mucoasei bronșice. Substanțele bioactive din extractul de patlagină și din tincturile de cimbru au efect benefic pentru sistemul respirator.
Alte siropuri contribuie la funcționarea sistemului respirator și ajută la obținerea confortului la nivelul gâtului. Datorită plantelor conținute în aceste siropuri, precum florile de tei, florile de soc, cimbrușorul sau extractul de muguri de pin, tusea poate fi ameliorată.
Sunt și siropuri care acționează rapid și eficient, fiind un remediu recomandat pentru toate vârstele. Acestea au la bază doar îngrediente naturale, fiind compuse din amestecuri de plante medicinale și uleiuri vegetale.
Remedii naturale pentru calmarea tusei seci
Mierea de albine este o soluție naturală pentru calmarea tusei. Acest produs are efect antibacterian ce calmează căile respiratorii. Cu ajutorul mierii de albine este eliminată senzația de disconfort în momentul tusei. Acest produs al stupului poate fi luat de 3 ori pe zi, câte o linguriță, sau combinat cu sucul de ridiche neagră.
Infuziile din plantele medicinale sunt un mare ajutor în tratarea naturală a tusei. Pătlagina, nalba-mare, ciuboțica-cucului sau scaiul-vânăt sunt doar câteva exemple de plante medicinale care tratează tusea dar și afecțiuni ale sistemului respirator.
Pentru a prepara acasă un sirop, ce va calma tusea seacă, este nevoie să amesteci două linguri de suc de lămâie cu o lingură de miere și să adaugi puțin ardei iute. Mierea calmează țesuturile iritate, în timp ce lămâia reduce inflamația de la nivelul gâtului. Ardeiul accelerează procesul de vindecare prin mărirea circulației sângelui în zonă. Dacă nu ai acasă ardei iute, acesta poate fi înlocuit cu puțină ceapă rasă.
Pentru calmarea unei tuse seci poți să iei orice tip de bomboane de gât. Acestea contribuie la mărirea secreției de salivă și te fac să înghiți mai multă, ameliorând astfel tusea.
Pentru calmarea unei tuse seci poți să folosești medicamente sugerate de medic sau remedii naturiste. Însă, în cazul în care tusea persistă și nu reușești să o calmezi este necesar să mergi la medic pentru prescrierea unui tratament potrivit.