Cadrele medicale din spitalele din toată țara au intrat în grevă japoneză! Bugetarii vor măriri de salarii
Conform sindicaliştilor de la Sanitar, cadrele medicale din spitalele din toată țara au intrat în grevă japoneză. Așadar, sindicaliştii cer măriri salariale la nivelul anului 2022.
Aceastia au explicat că pe data de 23 decembrie, mai multe persoane vor picheta sediul Guvernului și vor cere salarii de bază pentru toţi angajaţii din domeniu.
Cadrele medicale din spitalele din România au intrat în grevă japoneză
Așadar, în aceste momente în spitalele din întreaga țară este grevă japoneză, anunță sindicatul Sanitas. Protestul va fi urmat şi de pichetarea sediului Guvernului pe data de 23 decembrie, asta în condiţiile în care pe data de 20 decembrie membrii Sanisat s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila şi au purtat mai multe discuţii legate de revindecări:
Federația SANITAS a solicitat salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.
Guvernul a cerut un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.
Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit în sesiune extraordinară a analizat situația creată și a decis declanșarea grevei japoneze, cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor SANITAS de către toți membri noștri de sindicat afectați de O.U.G. 130, pe termen nelimitat.
Poliţiştii români au organizat şi ei mai multe proteste
Nu sunt singurele proteste organizate de bugetari. Poliţiştii au protestat în urmă cu câteva zile. Aceștia doreau mărirea salariilor din sistem. De altfel, oamenii legii au anunţat că vor protesta şi în ziua de joi. Protestele vor fi organizate în Piața Victoriei din București, precum și în fața prefecturilor din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, în data de 23 decembrie 2021, ora 12.00.
Și bugetarii de la CFR au organizat proteste care au dat peste cap mersul trenurilor. Protestele au fost organizate în toate orașele mari și în urma acestora, bugetarii au obținut o mărire de salariu:
Această Lege a ceferiștilor a fost negociată ani de zile și a fost votată în Parlamentul României, ca dovadă a recunoașterii drepturilor care se cuvin acestei categorii profesionale, cea a lucrătorilor feroviari.
Propunerea de prorogare inițiată de Guvernul României în proiectul de ordonanță amintit ar fi, în cazul adoptării, cea de a doua amânare a intrării în vigoare a Statutului personalului feroviar, aspect care demonstrează, fără putință de tăgadă, faptul că nepăsarea și cinismul autorităților față de întreaga problematică a căii ferate sunt singurele unități de măsură care evoluează abordările Statului român față de un sector strategic al economiei naționale. spuneau sindicaliștii în timpul protestelor.