Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași au participat la prima activitate de formare din cadrul Erasmus+

de: BZI.ro
13:12, 10 nov. 2023

Prima activitate de formare destinată cadrelor didactice, din cadrul acreditării Erasmus+ a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Iaşi (ID: 2022-1-RO01-KA120-SCH-000110868), s-a desfășurat în Malta, în perioada 29.10.2023-02.11.2023, având ca partener european de formare Asociația #Edu2Grow.

Participanți sunt 5 cadre didactice ale școlii: prof. Camelia Grigoraș, prof. Anca Crețu, prof. înv. primar Monica Moraru, înv. Denisa Știrbu, prof. înv. preșcolar Roxana Bura.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași au participat la prima activitate de formare din cadrul Erasmus+

În scopul digitalizării procesului educativ, pentru ca elevii și profesorii să utilizeze eficient mijloacele tehnologice în propria formare, activitățile propuse de furnizorul de formare au urmărit să dezvolte competențele digitale ale cadrelor didactice și să îi ajute în realizarea de resurse educaționale deschise și inovatoare, centrate pe elev.

Structurat pe 5 module, cursul de formare a vizat dezvoltarea abilităților de cooperare transnațională a profesorilor participanți din România, Polonia și Ungaria, a abilităților de cooperare transnațională, a diminuării stereotipiilor și prejudecăților legate de utilizarea mijloacelor tehnologice în procesul didactic, a familiarizării cu diferite platforme și aplicații digitale (Edshelf, Canva, Firefly, VBoard, Learning Apps, Book creator, URL Shortner, Word Art, Google Drive, Or Codes).

Participarea în proiectul Erasmus+ nu a însemnat pentru profesori doar extinderea cunoștințelor din domeniul digital, ci și împărtășirea experiențelor profesionale, lucrul în echipă, depășirea propriilor limite, descoperirea altor sisteme de învățământ sau trăirea de experiențe culturale transnaționale, oferind contexte reale de dezvoltare profesională și personală. Proiectul Erasmus+ înseamnă valori precum: #ÎncredereE+, #ÎnvățareE+, #EchipăE+.

Rezultatele mobilității de formare a profesorilor școlii în domeniul digital vor fi vizibile prin diversificarea resurselor educaționale utilizate în activitățile didactice – formale, nonformale, curriculare, extra curriculare -, astfel încât învățarea să devină un proces mai atractiv, mai accesibil, mai prietenos pentru elevi.