Buricul, partea corpului pe care uiți întotdeauna să o speli și care este plină de bacterii
Indiferent cât de mult vă place sa faceti dușul de fiecare zi, este posibil să nu fiți complet curat. Da, se întâmplă prea des să uitați să curățați această zonă a corpului, care este totuși foarte murdară și plină de impurități. Știi care e? Buricul!
Dacă sunteți obișnuiți să aveți grijă să vă spălați corpul și fața la duș, există o altă parte a corpului care este adesea uitată și care, totuși, este plina de bacterii. Acesta este buricul tău!
Într-adevăr, această zonă foarte mică, adesea umedă, care conține multe impurități și bacterii, trebuie curățată zilnic pentru a elimina toate reziduurile de transpirație, săpun, cremă sau scame de pe îmbrăcăminte.
Prin urmare, la duș este important să vă curățați buricul printr-un tratament de curățare delicat sau anti-bacterian pentru a elimina toate impuritățile. Și dacă zona este dificil de curățat (fiecare persoană are un buric specific), nu ezitați să o curățați ușor cu un tampon de bumbac sau un prosop moale.
Care este rolul buricului?
Este o întrebare amuzantă adresată adesea de copii. În pântecele mamei tale, erai conectat la ea prin cordonul ombilical care ajungea la placentă. Scopul a fost, desigur, să furnizeze nutrienții esențiali pentru creștere și oxigenul pe care nu l-ați putea obține din aer (înotați în lichid, nu respirați). În uter, acest cordon a fost conectat din fluxul sanguin la vasele tale.
Când te naști, cordonul este tăiat. Respiri aer. Atunci sistemul nu mai este util. În uter, sistemul este, de asemenea, inutil. Deci, nu există nimic în spatele buricului în afară de intestine. Exteriorul se va vindeca și va lua diferite forme. În unele, buricul va umfla, iar în altele, există o gaură mai mult sau mai puțin marcată.