Bulion de roșii cu ardei. Trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit

de: BZI.ro
15:10, 28 sept. 2022

În plin sezon de toamnă, gospodinele pregătesc un delicios bulion de roșii cu ardei. Bulionul la borcan este nelipsit din cămară și este ingredientul perfect pentru a obține niște ciorbe savuroase sau alte bucate alese. Bulionul de roșii cu ardei este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit.

Bulion de roșii cu ardei, gustos și aromat

Bulionul de roșii cu ardei este nelipsit din cămară și este pregătit cu grijă de tot mai multe gospodine. Acest deliciu ne ajută să obținem cele mai bune mâncăruri. Bulionul este ingredientul perfect pentru ciorbele savuroase, dar este folosit și în prepararea altor bucate.

Bulionul de roșii cu ardei are o aromă deosebită și o culoare de un roșu intens. Dulceața ardeilor și aciditatea roșiilor fac din acest preparat un adevărat spectacol culinar. Bulionul poate fi conservat la borcan, pe timp de iarnă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, acesta își va păstra savoarea și proprietățile mai mult timp.

Pe lângă gustosul bulion, gospodinele mai pregătesc pentru cămară și niște murături dulci-acrișoare. De exemplu, pe lista bunătăților pentru sezonul rece se află gogonelele murate la borcan pentru iarnă. Acestea pot fi servite alături de alte mâncăruri delicioase și aromate. Mai mult, doamnele se întrec în tot felul de rețete de zacuscă. Pe lângă zacusca de ciuperci, vinete sau ardei, gospodinele fac și zacuscă de fasole, pe placul multora dintre noi.

Toate aceste delicii la borcan sunt nelipsite din cămară și atent pregătite de către gospodine. Bulionul de roșii cu ardei se afă printre preparatele făcute în plin sezon de toamnă.

Trucuri simple pentru un bulion dulce-acrișor

Pentru a pregăti acasă un bulion de roșii cu ardei vom avea nevoie de 5 kg de roșii, 3 kg de ardei kapia și 2 linguri de sare. Mai întâi se spală roșiile și ardeii și se lasă la scurs. Se taie roșiile în bucăți potrivite și se îndepărtează cotoarele sau părțile stricate. Se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține o pastă fină. Semințele de roșii se pot îndepărta, dar la fel de bine pot fi păstrate.

Se curăță ardeii kapia de semințe și cotoare, apoi se taie în bucăți. Se procedează la fel ca la roșii. Ardeii kapia se pasează tot cu blenderul până obținem o compoziție cremoasă.

Roșiile și ardeii sub formă de pastă se pun într-o oală mare la foc potrivit. În momentul în care compoziția de bulion începe să fiarbă, se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă sarea și se amestecă din nou. Până când bulionul fierbe, pregătim borcanele. Acestea se spală foarte bine și se sterilizează.

Când bulionul de roșii cu ardei a ajuns la consistența dorită, se ia de pe foc și se pune fierbinte în borcane. Pentru ca bulionul să își păstreze proprietățile mai mult timp, punem borcanele cu bulion la cuptor, la 130 de grade Celsius timp de 15 minute. După aceea, borcanele se scot din cuptor și se lasă la răcit. A doua zi, acestea se depozitează la loc uscat și răcoros, fie în cămară, fie la frigider.

Dacă vrem să obținem un bulion dulce-acrișor putem adăuga în momentul fierberii și 2 lingurițe de zahăr, iar dacă vrem ca acest preparat să fie unul cu o consistență nu prea cremoasă, putem pune și 4 lingurițe de ulei. Cu siguranță vom obține un bulion gustos, aromat și colorat, ce ne va ajuta să pregătim niște mâncăruri savuroase.

În plin sezon de toamnă, gospodinele pregătesc un delicios bulion de roșii cu ardei după rețeta de odinioară a bunicii. Acest preparat este ușor de făcut acasă și avem nevoie de câteva ingrediente, dar la final vom obține un preparat culinar desăvârșit.