Bulgarii de la Recycle International construiesc o clădire de birouri, în Iași, cu 14 etaje! Conexiunile ajung la oligarhii ruși, producători de drone pentru războiul din Ucraina – FOTO
O clădire de birouri cu 14 etaje ar urma să fie construită de bulgarii de la Recycle International. Pe amplasamentul de pe bd. Chimiei nu a fost acceptată varianta unor blocuri de locuințe colective. Proiectul a trecut de sesiunea de dezbatere publică și va fi suspus votului în Consiliul Local într-o ședință viitoare. Reprezentanții companiei au precizat că Stoyan Petrov Tsanev, administratorul firmei, va putea oferi detalii despre investiție după ce se întoarce în România. Au fost descoperite legături și cu unul dintre producătorii de drone pentru Ministerul Apărării din Rusia
Zona Industrială din Iași este tot mai căutată de dezvoltatori interesați de construirea blocurilor de locuințe colective sau clădirilor de birouri. Recent, societatea Recycle International SRL, pe o suprafață de 6.188 de metri pătrați, identificată pe bd. Chimiei, nr. 14, în apropierea râului Bahlui, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui complex cu funcțiuni mixte, exclus locuințe colective. Conform documentației, vor fi ridicate 5 clădiri cu regimul de înălțime 2S+P+14E+Eth, două clădiri 2S+P+7E+Eth, o clădire 2S+P+5E+Eth și încă un imobil cu regimul 2S+P+1E+Eth. În acest moment, pe teren sunt prezente mai multe clădiri cu funcțiunea de depozit.
„Canalizarea apelor uzate menajere se va face la rețeaua centralizată de canalizare a municipiului Iași, prin extinderea acesteia. Canalizarea propusă pentru PUZ-ul studiat se va face în sistem separativ (canalizarea apelor uzate menajere separat de canalizarea apelor pluviale). Apele pluviale de pe platformele betonate și clădiri, din interiorul parcelei, vor fi colectate și vor fi utilizate pentru întreținerea spațiilor verzi prevăzute pe parcelă. Apele pluviale de pe drumuri și trotuare, datorită pavajului ecologic permeabil propus pentru suprafața carosabilă, vor fi absorbite”, se arată în documentația PUZ.
Locurile de parcare vor fi amenajate în subsolul clădirilor, dar și pe teren. Recycle International a avut colaborări și cu supermarketurile din Iași.
Clădirea de birouri de la Recycle International nu va depăși 58 de metri
Conform indicatorilor urbanistici, va fi respectat un procent de ocupare a terenului (POT) de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3.5. Totodată, clădirea cu 14 etaje nu avea o înălțime mai mare de 58 de metri. Societatea Recycle International are ca obiect de activitate „colectarea deșeurilor nepericuloase”.
Firma este controlată de mai mulți asociați bulgari: Kirilov Tomov Lyubomir (32 la sută), Kirolov Tomov Plamen (32 la sută), Blagovest Velkov Velkov (21 la sută), Stoyan Petrov Tsanev (10 la sută). În societate mai apare și Răzvan Ionuț Pârvu, cu 5 la sută din părțile sociale. În 2022, compania, cu sediul în județul Ilfov, a înregistrat o cifră de afaceri de 88,3 milioane de lei, profit de 5,2 milioane de lei, datorii de 13,2 milioane de lei și un număr de 203 angajați.
În cursul zilei de ieri, 05.12.2023, proiectul bulgarilor a fost programat pentru sesiunea de consultare publică organizată la Primăria Iași. La dezbatere nu s-au prezentat persoane direct afectate de investiție, care ar fi putut depune obiecții. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unei investiții din Zona Industrială, realizată ilegal.
Stoyan Petrov Tsanev are contracte cu rușii
Conform publicației defapt.ro, societatea Recycle International SRL are legături cu afaceristul rus Vladimir Yevtushenkov, ce a produs drone pentru Ministerul Apărării din Rusia, folosite în războiul din Ucraina. Aceeași sursă arată că firma de reciclare a preluat deșeurile de carton de la Segheza Packaging, controlată de oligarhul rus.
„Din momentul înființării și până în prezent, SC Recycle International SRL a înregistrat o dezvoltare semnificativă în ceea ce privește activitatea societății, devenind un operator de încredere pe piața managementului deșeurilor nepericuloase reușind astfel să colecteze, să proceseze și să valorifice anual peste 60.000 tone de deșeuri.
De asemenea, dezvoltarea societății a însemnat și o extindere la nivel național. Pe lângă sediul central din Bragadiru, avem puncte de lucru în tara la Iași, Cluj si Suceava prin care acoperim nordul, estul și vestul României. Pentru celelalte zone, avem colaboratori de încredere reușind astfel să acoperim întreaga țară”, se arată în descrierea afacerii celor de la Recycle International, care vor să construiască clădirea de birouri din Iași.