Budincă proteică. Ce ingrediente să folosești pentru o gustare delicioasă

de: BZI.ro
10:32, 14 mart. 2023

O budincă proteică are un gust ușor, cremos și consistență ușoară. Conține 17,5 g de proteine benefice pentru creșterea și dezvoltarea masei musculare. Este o modalitate rapidă și ușoară de a vă completa dieta, deoarece prepararea sa durează foarte puțin.

Este bine să știi că budinca poate fi aromatizată după gust, dacă se dorește, de exemplu adăugând puțin din lichiorul, romul sau siropul preferat. Oricare dintre aceste ingrediente trebuie adăugate după ce budinca a fost scoasă de pe aragaz.

Budinca proteică. Pașii necesari pentru a pregăti un deliciu gustos și sănătos

Pentru a pregăti o budincă proteică se prepară laptele, zahărul și vanilia. Se toarnă 400 de mililitri de lapte pasteurizat integral într-o cratiță adâncă și se adaugă cantitatea necesară de zahăr granulat. Se amestecă cu un tel până când granulele de zahăr s-au dizolvat și se aduce lichidul la fierbere.

Pregătiți amidonul și gălbenușurile de ou. În timp ce laptele fierbe în cratiță, turnați restul de 100 de mililitri de produs lactat într-un castron, adăugați 2 linguri de amidon de cartofi și amestecați totul până când se obține o masă omogenă și fără cocoloașe.

Apoi se iau ouăle de găină, numărul lor depinde de mărime. Le batem cu un cuțit de bucătărie, separăm un albuș de un gălbenuș de ou și le adăugăm la un castron cu lapte și amidon. Ne echipăm cu un tel și batem toate produsele într-un castron până la obținerea unei mase omogene și pufoase.

Se toarnă ingredientele bătute cu amidonul în laptele clocotit și se amestecă simultan și intensiv cele 2 mase lichide cu ajutorul telului de sârmă. Fără a înceta să amestecați amestecul, aduceți-l din nou la fierbere și fierbeți timp de 1-2 minute.

Cum poate fi servit deliciul? Recomandările marilor bucătari

Dacă vă place budinca tare, o puteți turna în orice pahare, tumblers sau alte recipiente răcite. Acoperiți-le apoi cu folie alimentară de plastic și puneți desertul în frigider timp de 2 până la 3 ore, până când se întărește. Sau puteți mânca budinca caldă, lăsând-o să se răcească puțin.

Budinca de lapte poate fi servită rece sau caldă. Dacă este prima variantă, paharele cu budincă înghețată se decorează cu fructe, fructe de pădure, biscuiți și frișcă. Iar budinca lichidă caldă este excelentă dacă este servită cu clătite, brioșe, prăjituri cu fructe sau fructe de pădure și alte produse de patiserie. Textura sa se schimbă în funcție de modul în care este servită. Poftă bună.

Puteți folosi amidon de porumb în loc de amidon de cartofi. Zahărul vanilat poate fi înlocuit cu păstaie de vanilie sau vanilină pură, ambele ingrediente trebuind adăugate cu precauție, deoarece forma lor pură și în cantități mari pot face ca desertul finit să fie neplăcut de amar. Așa că 1 gram este suficient, ceea ce reprezintă aproximativ o lingură.

Principalul lucru este să nu se ardă laptele atunci când se gătește budinca proteică, dacă se întâmplă acest lucru, aceasta va fi impregnată cu un miros neplăcut de arsură. Așa că masa lichidă trebuie amestecată în mod constant și continuu cu un tel. O alternativă la gătitul normal este o baie de aburi, dar în acest caz budinca va avea nevoie de 20-30 de minute pentru a se găti.  Dacă doriți, puteți presăra budinca cu scorțișoară măcinată și nucșoară înainte de servire.