Budincă de legume la cuptor. O rețetă delicioasă și sănătoasă
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat de casa savuros ideală este o budincă de legume la cuptor. Aceasta are un aspect deosebit și o aromă aparte, fiind perfectă la mesele festive alături de alte bucate alese. Budinca de legume la cuptor se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată o rețetă delicioasă și sănătoasă.
Budincă de legume la cuptor
Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat gustos, aromat, sățios și sănătos, putem face rapid o budincă de legume la cuptor. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Când vine vorba de mâncărurile cu legume făcute la cuptor, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase și spectaculoase. Pe lângă budinca de legume la cuptor putem face și o ciulama de ciuperci cu pui. Acest preparat făcut după rețeta tradițională a bunicii îi va cuceri pe toți cei de la masă.
De asemenea, putem pregăti imediat și câteva ciuperci la cuptor cu cașcaval, suculente, fragede și gustoase. Toate aceste delicii sunt perfecte la ceas aniversar alături de o friptură cu sos sau de alte preparate irezistibile. Budinca de legume la cuptor este savuroasă și sănătoasă, fiind recomandată și celor care se află la dietă. În loc de desert, putem opta pentru o plăcintă cu carne de pui sau la fel de bine putem pregăti niște platouri festive ușoare, gustoase și sățioase.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Pentru o budincă de legume la cuptor vom avea nevoie de 4 cepe verzi, 2 ardei, 1 dovlecel, 2 căței de usturoi, 5 ouă, sare și piper după gust, 1 legătură de mărar proaspăt, 3 linguri de ulei și 4 linguri de pesmet.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. La fel se procedează și cu ardeii și dovleceii. După aceea se pun legumele mărunțite într-o tigaie cu ulei încins pentru a le căli. Într-un bol se pun ouăle împreună cu sarea, piperul și mărarul tocat apoi se mixează foarte bine. Compoziția obținută se toarnă în tigaie peste legume apoi se pune și pesmetul. Se amestecă foarte bine și se mai lasă un pic la foc mic.
Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă dreptunghiulară de cozonac. Se coace budinca la foc mediu timp de 20 de minute apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un platou și se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un preparat delicios.
Budinca de legume la cuptor are o savoare aparte, este gustoasă și ușor de făcut. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Budinca de legume poate fi făcută în diferite moduri, după preferințe, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un preparat irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă. Delicioasa budincă poate fi servită și ca aperitiv și o putem orna pentru un aspect spectaculos.