Budincă de griș cu prune – Bună pentru cei cu diabet
Ceva bun, fără zahăr! O budincă de gris cu prune se poate face oricând îţi e poftă de un deşert.
Ingrediente:
- 100 g griş
- 4-5 prune mari
- 800 ml lapte
- 15 g îndulcitor
- 200 ml smântână lichidă (20% grăsime)
- 1 linguriţă extract de vanilie
- unt, pentru uns
- ¼ linguriţă sare
Mod de preparare:
Pune într-un ibric antiaderent îndulcitorul, laptele, smântâna, extractul de vanilie şi sarea. Lasă ibricul la foc mediu şi amestecă uşor în el. În momentul în care e pe punctul de a da în clocot conţinutul, adaugă grisul în ploaie. Amestecă în mod constant, cu ajutorul unui ţel. După 3-4 minute, compoziţia s-a întărit suficient. Ia-o de pe foc şi las-o să se răcească.
Între timp spală prunele şi taie-le în jumătate. Bineînţeles, îndepărtează sâmburii. Unge cu puţin unt un vas termorezistent. Pune în el budinca de gris, nivelează cu o spatulă din silicon, apoi înfige prunele. La final bagă vasul termorezistent în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru maximum 25 de minute.
Poți face și o budincă cremoasă cu smântână la cuptor.