Bubițe ca niște coșuri la copii – Principalele remedii pentru această afecțiune
De multe ori părinții se întreabă care sunt principalele cauze pentru care apar bubițe ca niște coșuri la copii. Aceste afecțiuni apar ca urmare a adaptării copilului la mediul extern. În majoritatea cazurilor iritațiile nu prezintă un pericol și dispar în scurt timp. La fel se întâmplă și în cazul coșurilor de pe sâni, în cazul femeilor.
Mai jos veți afla informații despre cauzele și tipurile de bubițe frecvent întâlnite la copii.
Multe bubițe ca niste coșuri la copii? Iată cum reușim să le tratăm
Pielea acționează că o barieră protectoare împotriva bacteriilor din mediul extern. Astfel, una din cele mai frecvente erupții la nivelul pielii (îndeosebi în cazul copiilor) sunt erupțiile sub forma unor bubițe roșii. În funcție de factorul provocator, bubițele roșii produc unele simptome îngrijorătoare pentru părinți, precum mâncărimi și febra. Atunci cand bubițele roșii sunt însoțite și de simptome ce se manifesta într-un mod agresiv, consultul unui medic dermatolog este obligatoriu. Afecțiunile ce apar sub forma bubițelor ca niste coșuri sunt următoarele: impetigo și scabia.
Impetigo este o afecțiune provocată de bacteriile din mediul extern, foarte comună și frecvent întâlnită la copii, fiind și extrem de contagioasă. Boala se manifestă sub forma unor vizicule lichide, fiind prezente, de cele mai multe ori, pe față, în jurul nasului și a gurii. Această afecțiune se manifestă și pe piele, provocând și cele două simptome menționate mai sus, precum febra și mâncărime. Bubițele sub forma unor coșuri secretă lichid și de obicei au și crustă. Infecția este răspândită în rândul copiilor deoarece sistemul lor imunitar este sensibil și slab. Pentru a trata boala este recomandată aplicarea unor creme ce conțin antibiotice.
O altă infecție ce provoacă bubițe la copiii este scabia. Simptomele scabiei sunt asemănătoare cu cele ale bolii impetigo, provocând mâncărimi intense. Scărpinarea locului unde au apărut bubițe poate provoca și cruste. În cazul în care copilul este diagnosticat de către un medic specialist cu această boală, tratamentul se aplică pentru întreaga familie. Infecția este una din cele mai contagioase, în multe dintre cazuri afecțiunea este tratată cu diverse loțiuni și creme destinate exclusiv pentru lupta împotriva scabiei.
Cum diferențiem cele două atacuri asupra sisemului imunitar?
În cazul Scabiei, erupția cutanată apare în zone diferite ale pielii: încheieturi, coate, picioare, palme și fese, însă în cazul infecției Impetigo, bubițele apar pe față. Conform medicului dermatolog pediatru Bernard Cohen, din cadrul Spitalului de Copii Johns Hopkins, pericolul cel mai mare este în primul an de viață a copilului. El a menționat de asemenea că “durează aproximativ un an pentru ca epiderma să funcționeze la nivel optim. La început pielea bebelușului este subțire și nu conține vreun pigment.”
Există cazuri în care bubițele semnalează de fapt apariția și manifestarea unei boli mult mai periculoase decât infecțiile de piele. Meningita este una din bolile ce provoacă atât febră cât și apariția unor bubițe pe corp. Specialiștii din domeniul dermatologiei recomandă în cazul în care părinții observă bubițe ca niște coșuri la copii să consulte de urgență un medic pentru un diagnostic cât mai corect.