Bube provocate de varicelă- poze. În cât timp apar acestea după infectare

de: BZI.ro
10:10, 06 oct. 2022

Bubele în varicela exact ca în poze sunt un simptom care semnalează manifestarea bolii. De fapt, varicela este o boală infecțioasă acută caracterizată printr-o erupție cutanată cu mâncărimi pe piele și pe mucoase. Bubele nu apar imediat. Perioada de incubație poate dura între 10 zile și 3 săptămâni.

Varicela este foarte contagioasă. Virusul se transmite prin contact direct cu un purtător. Copiii se îmbolnăvesc adesea în grupuri. Boala poate afecta grupuri la grădiniță sau clase la școală. Astfel, este bine să știți cum să recunoașteți boala cât mai repede posibil pentru a preveni răspândirea ei. Agentul cauzal al bolii este herpesvirusul uman de tip 3.

Între momentul expunerii la herpesvirus și recuperarea completă trece o perioadă de timp considerabilă

Bube varicelă poze. Primele semne care indică infectarea cu virus

Atunci când virusul varicelei intră în organism, în primele trei-patru zile, acesta este conținut în veziculele care acoperă pielea. În cea de-a opta zi, virusul nu mai este detectabil. În afara corpului viu, herpesvirusul de tip 3 moare în 15 minute.

Erupția apare de obicei la 48 de ore după infectare. Purtătorul rămâne contagios pentru încă cinci zile. Infecția are loc prin intermediul picăturilor de aer. Este posibilă și infecția prin contact.

Două condiții sunt suficiente pentru a contracta boala, să fii în apropierea unei persoane cu varicelă și să nu ai antecedente de varicelă. Toată lumea se îmbolnăvește, indiferent de vârstă și de puterea imunitară. Nu se poate face nimic în timpul perioadei de incubație. Trebuie doar să așteptați primele semne.

În stadiile sale incipiente, varicela poate fi confundată cu o reacție alergică

Printre cele mai evidente semne care anunță infectarea cu acest virus este manifestarea febrei între 38 și 39 de grade, stare generală de rău, pierderea poftei de mâncare și apariția unei erupții cutanate caracteristice. La început, erupția cutanată este rarefiată și arată ca niște pete sau coșuri. Nu le forțați în niciun caz să iasă. Dacă faci acest lucru, bubele vor lăsa cicatrici foarte adânci. Erupția crește treptat în volum, acoperind toate părțile corpului.

De ce varicela este confundată cu o reacție alergică? Perioadele de recuperare

În stadiile sale incipiente, varicela poate fi confundată cu o reacție alergică. Dar dermatita de contact rareori se răspândește în tot corpul și nu se transformă niciodată în vezicule. În același timp, o persoană simte o senzație puternică de mâncărime. Scărpinarea bubelor în timpul varicelei este, de asemenea, nedorită. Acest lucru nu aduce ușurare, dar există riscul de a obține o mulțime de cicatrici pe piele sau de a introduce o infecție secundară.

Printre cele mai evidente semne care anunță infectarea cu acest virus este manifestarea febrei între 38 și 39 de grade

Între momentul expunerii la herpesvirus și recuperarea completă trece o perioadă de timp considerabilă. Se disting patru perioade. Prima perioadă este incubarea. Aceasta durează până la trei săptămâni, fiind urmată de perioada prodromală. A doua perioadă durează până la două zile înainte de apariția erupției cutanate. După care urmează etapa erupției cutanate. Această perioadă se manifestă în mai multe valuri de două până la cinci zile fiecare. Ultima etapă este cea de crustă, care încheie perioadă de recuperare.

În timpul perioadei prodromale, pacientul are o stare generală de rău provocate de bubele provocate de varicelă ca în poze. Pe lângă erupțiile cutanate, pacientul simte slăbiciune, greață și dureri de cap. Temperatura corpului crește uneori până la 38-39 de grade și pot apărea vărsăturile. La unii pacienți nu există o perioadă prodromală și o erupție apare imediat după infecție. Varicela la adulți provoacă complicații severe. Iar bubele nu apar imediat. Unele apar după a zecea zi de boală, altele după o lună.

Atunci când virusul varicelei intră în organism, în primele trei-patru zile, acesta este conținut în veziculele care acoperă pielea