Brioșe cu banane și iaurt. Singura rețetă de brioșe pe care o vei mai face!

de: Marin Patrisia
14:14, 24 oct. 2023

Această rețetă de brioșe cu banane și iaurt este o modalitate excelentă de a introduce mai multe produse lactate în dieta ta sau a copiilor tăi. S-ar putea să crezi că iaurtul nu se potrivește în aluatul pentru brioșe, însă dimpotrivă, nu vei mai dori să faci niciodată brioșe fără iaurt! Acesta conferă prăjiturilor un gust plăcut acrișor și le face foarte cremoase și delicioase! Dacă vrei să încerci o rețetă unică de brioșe, aceasta este cea potrivită.

Rețetă brioșe cu banane și iaurt

De fiecare dată când pregătești aceste brioșe, ai grijă să verifici dulceața bananelor pe care urmează să le folosești, deoarece dulceața finală a preparatului depinde de bananele utilizate. Dacă banana nu este foarte coaptă și numai bună de mâncat, s-ar putea să trebuiască să adaugi una sau două linguri de zahăr în plus. Deci, este necesar să guști puțin din banană pentru a ști ce e de făcut. Dacă nu adaugi zahărul suplimentar înainte, ci abia după ce ai verificat dulceața aluatului, va trebui să amesteci din nou aluatul, și astfel cresc șansele de a-l amesteca prea mult, rezultând niște brioșe de o consistență tare și densă. Deci adaugă zahărul înainte de a amesteca ingredientele uscate și pe cele lichide împreună.

Ingredientele necesare pentru a prepara brioșe cu banane și iaurt constau din 3 banane bine coapte și pasate, 1 cană de iaurt natural, 1 ou, 1/2 cană ulei vegetal, 1 linguriță vanilie, 1 3/4 cani făină cu praf de copt și 1/2 cană de zahăr pudră. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade, cu ventilație. Acoperă o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă bananele, iaurtul, oul, uleiul și vanilia și amestecă. Cerne apoi făina și zahărul deasupra, și amesteca pentru a omogeniza compoziția. Toarnă aluatul uniform în formele speciale pentru brioș și introdu tava în cuptor timp de 18-20 de minute sau până când devin aurii și sunt gătite în interior. Lasă-le să se odihnească în tavă timp de 5 minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.

Sfaturi și variații de preparare

Pentru a face aceste brioșe cu banane de o consistență mai umedă și sănătoasă, poți înlocui făina obișnuită cu făină integrală și adăuga o lingură în plus de apă, deoarece făina integrală tinde să absoarbă mai mult lichid decât făina obișnuită. Pentru a face brioșe cu banane și ciocolată, adaugă câțiva fulgi de ciocolată în ingredientele uscate înainte de a le amesteca cu ingredientele lichide. Dacă ești fan Nutella, ia o lingură de Nutella, încălzește-o în cuptorul cu microunde câteva secunde (având grijă să nu o arzi, deoarece cantitățile mici de alimente se încălzesc mai repede) și adaugă o cantitate mică de Nutella deasupra fiecărei brioșe înainte de a o coace.

Folosește o lingură sau, mai bine, o pungă de patiserie pentru a distribui cu grijă Nutella peste fiecare brioșă.
Dacă ești un iubitor de banane, folosește iaurt cu aromă de banane pentru a conferi acestei rețete o aromă suplimentară mai intensă. De asemenea, poți tăia o banană felii subțiri și să așezi câte o felie în centrul fiecărei brioșe înainte de a o introduce în cuptor. Astfel, vei obține totodată și un aspect drăguț al brioșelor cu banane și iaurt.