Prima pagină » Actualitate » Breaking News! Primul caz de infecție cu coronavirus din România

Breaking News! Primul caz de infecție cu coronavirus din România

26 feb. 2020, 22:42,
în Actualitate

Reprezentanţii MAI au făcut anunţul pe care niciun roman nu dorea să îl audă. Din păcate, primul caz de infecţie cu COVID-19 a fost identificat în România. Este vorba de un bărbat din Gorj. Acesta nu a prezentat niciun simptom. Diagnosticul a fost confirmat la Institutul „Matei Balș” din București. Persoana este momentan în carantină. Urmează să fie internată. Persoana infectată a intrat în contact direct cu unul dintre italieni la partida de vânătoare.

 

PRIMELE IMAGINI CU PACIENTUL AICI

„Da, putem conforma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a afirmat Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii.

În acest moment sunt 72 de persoane în carantină în întreaga țară, dintre care 44 sunt la Gorj. Potrivit celui mai recent bilanţ, la nivel mondial se înregistrează peste 80.000 de cazuri de infectare cu noul virus gripal, iar peste 2.700 de persoane au murit, cele mai multe în China.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`