Borş de urzici

de: BZI.ro
12:23, 10 mart. 2020

Ingrediente:

  • Urzici fragede
    1 litru borş
    ceapă
    păstârnac
    rădăcină de pătrunjel
    morcovi
    frunze de leuştean tocate
    o jumătate de cană cu orez
    4 linguri untdelemn
    sare
    piper după gust

Mod de preparare:

Urzicile se curăţă, se spală în mai multe ape, se opăresc, se lasă la răcit, după care se toacă mărunt cu un cuţit din lemn. Morcovul, ceapa, rădăcinile de păstârnac şi de pătrunjel se curăţă şi se pun la fiert. Când sunt gata se strecoară. Separat, într-o cratiţă, se pune untdelemn la încins, se adaugă, după gust, ceapa tocată mărunt şi urzicile.

Zeama strecurată de la zarzavat se pune din nou la fiert. Când a dat în clocot, se adaugă ceapa călită, urzicile şi orezul. Când s-a înmuiat orezul, se adaugă borşul, fiert separat, se potriveşte gustul cu sare, piper şi frunze de leuştean. Zarzavatul fiert se poate adăuga şi el, tăiat cubuleţe, sau poate fi servit separat, cu un sos.