Blockbuster-ul rusesc „Sputnik”, în premieră la Cinema Ateneu, astăzi, 30 iulie 2021, un horror SF, selectat la Tribeca Film Festival

de: Valentin Hutanu
02:00, 30 iul. 2021

La Cinema Ateneu, astăzi, 30 iulie 2021, este programat un horror SF, selectat la Tribeca Film Festival. Este vorba de blockbuster-ul rusesc „Sputnik”. Cu acțiunea în timpul Războiului Rece, filmul ne arată cât de departe poate merge un regim politic opresiv, în încercarea de a câștiga un conflict militar și ideologic. A doua premieră, drama „Supernova”, îi prezintă pe Colin Firth și Stanley Tucci, care călătoresc cu autorulota prin Anglia

La Cinema Ateneu, astăzi, 30 iulie 2021, este programat un horror SF, selectat la Tribeca Film Festival. Este vorba despre blockbuster-ul rusesc „Sputnik”. Cu acțiunea în timpul Războiului Rece, filmul ne arată cât de departe poate merge un regim politic opresiv, în încercarea de a câștiga un conflict militar și ideologic. A doua premieră, drama „Supernova”, îi prezintă pe Colin Firth și Stanley Tucci, care călătoresc cu autorulota prin Anglia, vizitând prieteni și locuri pline de amintiri.

Cum unul dintre ei este diagnosticat cu demență de doi ani, timpul petrecut împreună este cel mai important lucru pe care îl au. Astfel, astăzi, de la ora 18:00, rulează „Sputnik”, regia Egor Abramenko, nerecomandat sub 15 ani, iar de la ora 20:00 rulează „Supernova”, regia Harry Macqueen. Pe 31 iulie 2021, ora 14:00, rulează „Luca”, regia Enrico Casarosa, 3D. Pe 1 august 2021, ora 14:00, va rula filmul „Familia Crood: vremuri noi – The Croods: A newage”, regia Joel Crawford, 3D. Preț bilet 3D: 15 lei, preț bilet normal 12 lei.

„Luca” ne teleportează în însorita Italie, mai precis în orașul Portorosso

Astfel, vara aceasta, „Luca” ne teleportează în însorita Italie, mai precis în orașul Portorosso, un mic port ficțional, ce are ca inspirație orașele din Cinque Terre, binecunoscuta și fermecătoarea coastă italiană. Filmul ne poartă într-un carusel de emoții, de la teamă, la surpriză, de la tristețe la bucurie, de la eșec la succes, unde îl vom vedea pe Luca, un puști ca oricare altul, cu excepția faptului că este un monstru marin.

Personajele din „Familia Crood: vremuri noi” pornesc în lumea largă, în căutarea unui loc mai ferit de pericole, unde să-și construiască un cămin. După ce descoperă un paradis idilic înconjurat de ziduri și se bucură că au găsit în sfârșit căminul ideal, eroii noștri dau nas în nas cu… o altă familie care deja locuia acolo: familia Maibunovici. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala Mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70 la sută, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Echipa Ateneului Național din Iași se implică și în protejarea, respectiv promovarea patrimoniului cultural avut în administrare

Pe de altă parte, Ateneul Național din Iași oferă publicului ieșean mai mult decât teatru, cinematografie, muzică, arte vizuale, activități muzeale, educație și recreere. Echipa Ateneului se implică și în protejarea, promovarea patrimoniului cultural avut în administrare.

„În acest sens, la Sala „Unirii”, fostul Cinematograf „Victoria”, am întreprins deja pași importanți în vederea refuncționalizării și redării clădirii către publicul larg. În decursul anului trecut am reușit să: finalizăm DALI-ul (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții – documentație pentru clădirile existente, extrem de importantă în realizarea viitoarelor investiții) și să obținem aprobarea Consiliului Local al Municipiului Iași privind indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului de invenții, să obținem avizul de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, precum și să obținem avizul favorabil din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, Direcția Județeană pentru Cultură Iași”, a precizat Andrei Apreotesei, manager al Ateneului Național din Iași.