Blat de tort din 8 ouă. Tipuri de aluat folosite de gospodine pentru deserturi delicioase
Pentru un desert pufos și deosebit de gustos poți pregăti un blat de tort din 8 ouă. Orice prăjitură începe în primul rând cu pregătirea aluatului. De la an la an rețetele, forma și structura tortului ideal se schimbă.
În mod tradițional, pentru a face un biscuit, aveți nevoie de ouă, făină și zahăr. Aceasta este o rețetă clasică care este folosită pentru a face multe prăjituri și deserturi. Și pentru a diversifica rețeta de blat, puteți adăuga ciocolată, fructe, fructe de pădure, cacao sau nuci.
Blat de tort din 8 ouă. Cum să pregătești clasicul aluat pentru o capodoperă culinară
Pentru a pregăti un aluat clasic de biscuiți, luați 8 ouă, o lingură de zahăr, una de făină, o lingură de praf de copt și un praf de vanilină. Din moment ce ți-ai pregătit toate ingredientele la îndemână trebuie să separăm albușurile de gălbenușuri.
Bate albușurile cu o jumătate de pahar de zahăr până se ajunge la o consistență fermă, iar gălbenușurile cu zahărul rămas se bat până se albesc. Apoi combinați-le ușor cu o lingură și, amestecând continuu, adăugați făină, vanilia și praful de copt. Trimiteți la cuptor pentru o jumătate de oră la o temperatură de 180 de grade.
Poți pregăti și un aluat pentru tort folosind un minim de ingrediente. Ingredientele sale principale sunt zahărul, untul, ouăle, făina și praful de copt. Din astfel de aluat se fac prăjituri, coșuri cu cremă, prăjituri și diverse deserturi. De asemenea, puteți adăuga ingrediente interesante pentru a obține un gust original. Pentru gătit veți avea nevoie de 250 g unt, 3 gălbenușuri, 1 ou, 2 linguri de făină, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 0,5 linguriță de suc de lămâie.
Pentru a pregăti aluatul dintr-un minim de ingrediente trebuie să amestecați bine zahărul și untul. Adăugați gălbenușurile, oul, făina și sucul de lămâie. Se amestecă bine și se dă la frigider pentru 2-3 ore. Apoi scoateți aluatul și rulați-l în prăjituri. Se dă la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Cum să obții un aluat proteic pentru un deliciu excepțional. Secrete din bucătăria marilor bucătari
Aluatul proteic este cel mai ușor aluat de făcut. Baza sa este albușul și zahărul. Puteți adăuga nuci, suc de lămâie sau migdale zdrobite pentru ca aluatul să aibă un gust mai strălucitor. Din el se fac deserturi precum bezea sau prăjituri deosebite.
Pentru preparare, luați 3 albușuri, o lingură de zahăr și 0,5 dintr-o linguriță de suc de lămâie. Bate albușurile spumă până acestea devin pufoase, adăugând treptat zahărul. Se toarnă sucul de lămâie și se amestecă ușor. Trimiteți prăjiturile la cuptor pentru o oră la o temperatură de 160-170 de grade.
Destul de popular este și blatul pentru un tort „Napoleon”. Însă, nu trebuie să uităm că există și alte delicii făcute din aluat foietaj, precum ștrudelul. Baza acestuia este făina și untul, dar mulți oameni adaugă ouă, apă, smântână sau lapte pentru a face aluatul sfărâmicios. Astfel, pentru a pregăti un aluat foietaj vei avea nevoie de o lingură de făină, 75 g de apă și 75 g de lapte, o lingură de acid citric, o lingură de sare și 250 g de unt.
Se dizolvă sarea, acidul citric în apă cu lapte, se adaugă făina cernută și se amestecă bine cu o lingură, apoi se frământă aluatul cu mâinile. Aluatul nu trebuie să fie prea tare. Înfășurați aluatul finit în folie alimentară și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră. Apoi întindeți-l într-un dreptunghi.
Spre deosebire de un blat de tort din 8 ouă, cel napoleon se pregătește folosind mult unt. Astfel, pune o bucată de unt la temperatura camerei în mijlocul aluatului. Apoi acoperiți-l pe toate părțile și întindeți din nou aluatul. Trimiteți la frigider pentru o jumătate de oră. Această procedură trebuie făcută de 7-10 ori și cu cât mai multe, cu atât mai bine. Aluatul finit poate fi pus la congelator pentru a fi folosit ulterior la deserturile tale preferate.